Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot

De stampot van Nu!

Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppotVerras je tafelgenoten met deze net-even-andere boerenkool-stamppot. Tomaten, provencaalse kruiden en feta maken de smaak.






Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 blokjes groente- of tuinkruidenbouillon
  • 1 kg aardappels
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 (of 2) tenen knoflook
  • 1 ui
  • 4 tros- of pruimtomaten
  • 1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 800 gr boerenkool, voorgesneden
  • scheutje melk
  • 150 gr witte kaas of feta
  • (kruiden)zout en (4-seizoenen)peper
  • optioneel: vegetarische spekjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Doe 700 mililiter water en het bouillonblokje in een ruime pan en breng dit aan de kook. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in het bouillonwater, samen met de boerenkool. Kook gaar  in 15-20 minuten.

Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem, knijp de knoflook erboven uit, voeg de ui en de kruiden toe en laat lekker zacht fruiten. Snijd de tomaten in blokjes. Roerbak dan de tomaat een paar minuten op middelhoog vuur mee. Bak in een andere pan de vegetarische spekjes in bakboter knapperig en zet de pan weg.

Giet eventueel overtollig water van de boerenkool af en stamp met een scheutje melk tot een smeuïge massa. Verkruimel de feta boven de boerenkool en roer samen met het tomatenmengsel goed door. Strooi als laatste de gebakken spekjes over de boerenkool en voeg nog een scheutje van je lekkerste olijfolie toe.
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek, schrijft happy healthy kookboeken en is foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer smoothies in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!