Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen

Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemenHeerlijk salade-recept met quinoa en eetbare wilde planten en bloemen... 

Ingrediënten

Voor 4 personen

250 gram quinoa
flinke schaal vol eetbare wilde planten zoals vogelmuur, kleine veldkers, duizendblad, witte dovenetel, korenbloem en margriet
kopje hazelnoten, pompoenpitten of boekweit
bakje kerstomaatjes
bakje olijven
scheut balsamico azijn
scheut olijfolie
peper en zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Rooster de noten, pompoenpitten of boekweit in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af door een fijne zeef en laat het afkoelen. Was de geplukte wilde planten en snijd deze grof. Bewaar een paar eetbare bloemen zoals korenbloem, witte dovenetel en margriet om de salade mee te versieren. Halveer de kerstomaatjes en de olijven.

Meng alle ingrediënten door de quinoa en breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie en balsamico zijn. Versier de salade met de eetbare bloemen.

Eventueel serveren met falafal-balletjes of zelfgemaakt vega burgertje.
Kijk voor meer recepten met eetbare, wilde planten (en ook voor informatie over opleiding eetbare wilde planten) op www.inhetwildeweg.nl

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.