De perfecte dip: Hummus
Hummus geeft net dat beetje meer voor op je broodje. Lekker om te combineren met een paar andere hapjes, zoals een bulgur tabouleh, ovengegrilde knolgroenten, of een andere hapje in onze receptenmodule.
Probeer ook een keer een hummus met een bijzondere smaak. Voeg 2 gram pompoen op 1 gram kikkererwten toe. Of kies voor een hummus met aardbei, waarbij je 1 gram aardbei op 1 gram kikkererwten kan gebruiken.
Probeer ook een keer een hummus met een bijzondere smaak. Voeg 2 gram pompoen op 1 gram kikkererwten toe. Of kies voor een hummus met aardbei, waarbij je 1 gram aardbei op 1 gram kikkererwten kan gebruiken.
Ingrediënten
Voor 6 personen
1 blikje kikkererwtenpaar zongedroogde tomaten
4 eetl witte tahin
1 teentje knoflook uit de knijper
scheutje olijfolie
scheutje sojaroom
kneepje citroensap
peper en zout
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Laat de kikkererwten uitlekken, doe in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Pureer met de staafmixer, proef en voeg eventueel nog wat citroen, olijfolie of peper en zout toe. Als de dip te dik is, doe er dan nog wat extra room bij.Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.