LINZENTORENTJES MET KOMKOMMER-SALADE

'Vegan Delight' is een een must voor iedereen die op een verantwoorde manier wil detoxen, maar vooral ook voor iedereen die op een heel lekkere en toch makkelijke manier meer groenten en fruit wil eten.
Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!
Ingrediënten
Voor 4 personen
INGREDIËNTEN LINZENTORENTJES- 200 g rode linzen
- 150 g quinoa
- 4 bosuitjes
- 1 teen knoflook, gepeld
- 3 eetl. fijngehakte peterselie
- 3 eetl. fijngehakte koriander
- 2 theel. komijnpoeder
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. rode chilivlokken
- 3 eetl. tomatenpuree
- 1 eetl. olijfolie (extra vierge)
- 1 eetl. citroensap
INGREDIËNTEN KOMKOMMERSALADE
- 2 komkommers
- 1 eetl. tamari
- 1 eetl. sesamolie
- 1 theel. palmsuiker
- 1 theel. geraspte gemberwortel 1 theel. appelazijn
- snufje zwarte peper en himalayazout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minuten
BEREIDING LINZENTORENTJESSpoel de linzen af en kook ze in onge-zouten water tot ze uit elkaar vallen. Voeg de quinoa toe aan de linzen. Laat een uur staan met deksel op de pan. Snijd het bosuitje heel fijn.
Rasp de knoflook. Voeg aan het linzen-mengsel, bosui, knoflook, peterselie, koriander, komijnpoeder, paprikapoe-der, rode chilivlokken, tomatenpuree, olijfolie en citroensap toe. Roer goed door en maak er torentjes van in een hoog rond vormpje of met een glas. Serveer met de komkommersalade.
BEREIDING KOMKOMMERSALADE
Was de komkommers en schaaf ze in lange slierten met een dunschiller of kaasschaaf tot op de zaadlijst. Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze over de komkommerlinten. Laat de smaken een uurtje goed intrekken.
Saskia Roeda is een ervaringsdeskundige als het gaat om gezond en toch heel lekker eten. Nadat zij rond haar dertigste serieuze darmproblemen kreeg, volgde ze verschillende diëten, diverse cursussen, maakte exotische detoxreizen en ontdekte de wereld van bourgondisch gezond eten. Sinds 2012 begeleidt Saskia detoxreizen en afvalprogramma's op basis van puur, onbewerkt eten. Saskia laat ons als geen ander zien hoe heerlijk plantaardig eten kan zijn.
Kijk ook eens naar
- Gezonde eiwitrijke maaltijdsalade
- Smokey Chili sin carne
- Linzensuppe met glutenvrije soepstengel
- Masoor dal aur courgette ka soep (Rode-linzen & courgettesoep)
- Membrillo Quiche
- Witte bonen met gegrilde artisjokken
- Pompoenhummus
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
- Hemelse 3-minuten Modder
Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!
Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!