LINZENTORENTJES MET KOMKOMMER-SALADE

LINZENTORENTJES MET KOMKOMMER-SALADEIn 'Vegan Delight' staan stuk voor stuk hippe, heerlijke - en toch snel te maken - vegan recepten zonder ingewikkelde apparatuur of ingrediënten. De geraffineerde suiker-, tarwe-, gluten-, en lactosevrije receptuur is makkelijk te volgen en maakt gezond eten heel toegankelijk.

'Vegan Delight' is een een must voor iedereen die op een verantwoorde manier wil detoxen, maar vooral ook voor iedereen die op een heel lekkere en toch makkelijke manier meer groenten en fruit wil eten.

Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Ingrediënten

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN LINZENTORENTJES
  • 200 g rode linzen
  • 150 g quinoa
  • 4 bosuitjes
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie
  • 3 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. rode chilivlokken
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetl. citroensap

INGREDIËNTEN KOMKOMMERSALADE
  • 2 komkommers
  • 1 eetl. tamari
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 theel. palmsuiker
  • 1 theel. geraspte gemberwortel 1 theel. appelazijn
  • snufje zwarte peper en  himalayazout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

BEREIDING LINZENTORENTJES
Spoel de linzen af en kook ze in onge-zouten water tot ze uit elkaar vallen. Voeg de quinoa toe aan de linzen. Laat een uur staan met deksel op de pan. Snijd het bosuitje heel fijn.
Rasp de knoflook. Voeg aan het linzen-mengsel, bosui, knoflook, peterselie, koriander, komijnpoeder, paprikapoe-der, rode chilivlokken, tomatenpuree, olijfolie en citroensap toe. Roer goed door en maak er torentjes van in een hoog rond vormpje of met een glas. Serveer met de komkommersalade.

BEREIDING KOMKOMMERSALADE
Was de komkommers en schaaf ze  in lange slierten met een dunschiller of kaasschaaf tot op de zaadlijst. Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze over de komkommerlinten. Laat de smaken een uurtje goed intrekken.
Saskia Roeda is een ervaringsdeskundige als het gaat om gezond en toch heel lekker eten. Nadat zij rond haar dertigste serieuze darmproblemen kreeg, volgde ze verschillende diëten, diverse cursussen, maakte exotische detoxreizen en ontdekte de wereld van bourgondisch gezond eten. Sinds 2012 begeleidt Saskia detoxreizen en afvalprogramma's op basis van puur, onbewerkt eten. Saskia laat ons als geen ander zien hoe heerlijk plantaardig eten kan zijn.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.