Pide met gepofte aubergine, feta en spinazie

i.s.m. FOODIES Magazine

Pide met gepofte aubergine, feta en spinaziePer portie: ca. 383 kcal
13 g eiwit | 15 g vet | 46 g koolhydraten

Ingrediënten

Voor 4 personen

220 g + extra zelfrijzend bakmeel
1 ei
2 el olijfolie
100 ml volle melk
1 rode paprika
1 aubergine
100 g babyspinazie
20 g cashewnoten
50 g fetablokjes
zout en peper
vershoudfolie
bakpapier

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C /
hetelucht: 200°C). Doe 220 g zelfrijzend bakmeel,
het ei, de olijfolie en de melk in een keukenmachine
en kneed alles ca. 10 minuten met de
deeghaak. Haal het deeg uit de keukenmachine,
wikkel het in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten
rusten in de koelkast.
2 Was de paprika en de aubergine en gril ze
ca. 10 minuten in de oven of ca. 5 minuten per
zijde op de barbecue. Verwijder de vellen van de
aubergine en de paprika en verwijder de zaadlijsten
van de paprika. Snijd de aubergine en
de paprika in de lengte in reepjes van 1 cm dik.
Meng de reepjes in een kom met de spinazie, de
cashewnoten en de fetablokjes. Breng op smaak
met zout en peper.
3 Verdeel het deeg in vieren en bestuif het
werkblad met bakmeel. Rol elk stuk deeg langwerpig
uit tot ca. 1 cm dikte.
Leg de plakken deeg op een met bakpapier
beklede bakplaat en leg de vulling op het
deeg. Houd daarbij ca. 1 cm van de rand vrij.
Knijp aan de uiteinden de punten van het
deeg aan elkaar en bak de pides ca. 20 minuten
in de oven.
 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.