Pide met gepofte aubergine, feta en spinazie
i.s.m. FOODIES Magazine
Per portie: ca. 383 kcal
13 g eiwit | 15 g vet | 46 g koolhydraten
13 g eiwit | 15 g vet | 46 g koolhydraten
Ingrediënten
Voor 4 personen
220 g + extra zelfrijzend bakmeel1 ei
2 el olijfolie
100 ml volle melk
1 rode paprika
1 aubergine
100 g babyspinazie
20 g cashewnoten
50 g fetablokjes
zout en peper
vershoudfolie
bakpapier
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C /hetelucht: 200°C). Doe 220 g zelfrijzend bakmeel,
het ei, de olijfolie en de melk in een keukenmachine
en kneed alles ca. 10 minuten met de
deeghaak. Haal het deeg uit de keukenmachine,
wikkel het in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten
rusten in de koelkast.
2 Was de paprika en de aubergine en gril ze
ca. 10 minuten in de oven of ca. 5 minuten per
zijde op de barbecue. Verwijder de vellen van de
aubergine en de paprika en verwijder de zaadlijsten
van de paprika. Snijd de aubergine en
de paprika in de lengte in reepjes van 1 cm dik.
Meng de reepjes in een kom met de spinazie, de
cashewnoten en de fetablokjes. Breng op smaak
met zout en peper.
3 Verdeel het deeg in vieren en bestuif het
werkblad met bakmeel. Rol elk stuk deeg langwerpig
uit tot ca. 1 cm dikte.
Leg de plakken deeg op een met bakpapier
beklede bakplaat en leg de vulling op het
deeg. Houd daarbij ca. 1 cm van de rand vrij.
Knijp aan de uiteinden de punten van het
deeg aan elkaar en bak de pides ca. 20 minuten
in de oven.
Kijk ook eens naar
- Happy Healthy Frambozensmoothie
- Basisbouillon
- Spinazie en cottage-cheese taartje
- Terrine van Ratatouille
- Salade van witte kool, wortelen en appel
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Raw roomtoetje met pompoen en sinaasappel
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Salade met chocola en geitenkaas
- Vegetarische jachtschotel
- Chili à la Langste Vegetarische Tafel
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Guacamole á la De Langste Vegetarische Tafel
- Romige Nasi
- Hemelse 3-minuten Modder
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Pompoen cake
- Smokey Chili sin carne
- Veggielover 3-minuten burger
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
- Italiaanse windhondjes spaghetti
- Menemen
- PIZZA MET VEGAN KIPSATÉ
- GUA BAO met in hoisinsaus gewokte jackfruit
- Vegan Frittata
- Californische wraps met ahornsiroop en pinda’s
- Ezekiels geroosterde aubergine met babaganoush
- Snelle Kikkererwten Salade
- Tajine met Kikkererwten, Aubergine en Dadels
- Toscaanse kikkererwtenstoofschotel
- Tempehtortilla's
- ZELFGEMAAKTE PITA’S MET FALAFEL, RODE BIET HOEMOES EN KLEURRIJKE TOPPINGS
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Chili Sin Carne uit VEGETARISCH
- Dal bhat (linzencurry) met spinazie, basmatirijst en appelchutney
- Cowboy Beans
- Fried Rice oftewel Gebakken Rijst met extra veel lekkers
- LenteBurger
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Makkelijke Ovenmaaltijd
- Groentenacho's
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.