Italiaanse windhondjes spaghetti

Italiaanse windhondjes spaghetti

Ingrediënten

Voor 5 personen

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne stukjes
  • 500 gram zeer rijpe tomaten (of tomatenblokjes uit blik)
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 theelepels suiker
  • 250 gram Quorn of vegetarisch gehakt
  • 500 gram pasta

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

  • Verhit twee eetlepels olie in een pan met een dikke bodem, bak het Quorn of vegetarisch gehakt ongeveer 5 minuten. Doe het op een bord en zet het apart.
  • Verhit nog eens 2 eetlepels olie en voeg de ui, wortel en selderij toe. Laat het geheel met een deksel op de pan, op laag vuur, in 10 minuten gaar worden.
  • Roer af en toe en voeg de tomaten, peterselie, suiker en water toe. Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat de saus, met de deksel op de pan, 45 minuten sudderen. Roer wel af en toe.
  • Voeg peper en zout toe en misschien nog wat water. Kook de pasta ongeveer 15 minuten voor je aan tafel wilt gaan in ruim kokend water gaar (zie verpakking). Je kan elke pasta soort gebruiken maar spaghetti is het lekkerst.
  • Giet de pasta af. Doe de pasta en het vegetarisch gehakt door de tomatensaus. Serveer in diepe borden.
Italiaanse windhondjes spaghetti is een recept uit het kinderkookboek Lekker en diervriendelijk koken van Kids for Animals van de Dierenbescherming.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.