Sticky Mushrooms

Chef: Linzi Lemmens van Bar Bistro Calypso

Sticky MushroomsSticky Mushrooms is een geliefd gerecht bij Bistro Calypso. Het is geïnspireerd op de Aziatische keuken, en zit bomvol smaak: zoet, zuur, zout, bitter en natuurlijk UMAMI. Deze paddo’s hebben het allemaal! Vanaf het moment dat Sticky Mushrooms op de kaart van Calypso kwam, is het een van de populairste gerechtjes. De champignons worden geserveerd als voorgerecht, bijgerecht, en als onderdeel van de tapasplank. Ook bij onze foodtruck Bakblik is het een populair borrelhapje.

Website Bistro Calypso
https://www.bistrocalypso.nl/

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ingrediënten:

500gr champignons

Marinade
125 ml zonnebloemolie
1 el Franse mosterd
1 tl gembersiroop
40gr aka miso
1 tl sesamolie
1 el sojasaus
3 el chilisaus
osui 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Keukengerei
oven
ovenschaal
garde

Bereiding:
Om de champignons te bereiden gebruik je onder andere de oven. Verwarm daarom de oven alvast voor op 180 graden.

Terwijl de oven warm wordt, begin je aan de marinade. Snijd de bosui fijn. Klop alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, goed door elkaar met een garde. Voeg vervolgens al kloppend langzaam de olie toe, totdat er een gladde massa ontstaat.

Pak er een ovenschaal bij en zet deze klaar, want hier mogen zo de champignons in! Haal de champignons door de marinade en leg ze met het steeltje omhoog in de ovenschaal. Als de oven heet genoeg is, mogen de champignons de oven in voor 20 minuten. Ze zijn klaar als ze een mooi donker randje hebben.

Serveersuggesties:
Dit gerechtje geeft niet veel opmaak nodig; de champignons zijn al heel mooi van zichzelf. Maar, als je ze niet in de ovenschaal wilt serveren, dan kan je een klein stapeltje maken van de champignons en dit serveren in een kommetje. Besprenkel het geheel met fijngesneden bosuitjes.

Denk je: “Ik wil het toch nog iets meer chefwaardig maken”? Serveer het dan met Lollo Verder, julienne gesneden wortel, en wat dunne plakjes gember.

Tip van Linzi: Om dit gerecht wat uit te breiden, kun je het serveren met noedels, welke je maar wilt.

 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.