Kokospudding met hazelnootsaus

Kokospudding met hazelnootsausDeze heerlijke pudding is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Pudding:

  • 300 ml melk
  • 150 ml kokosmelk
  • 40 g rietsuiker
  • ½ mespuntje vanillepoeder
  • (of het merg van een ½ vanillestokje)
  • 70 g spelt- of tarwemeel

Saus:

  • 200 ml slagroom
  • 80 g hazelnootpasta
  • 1 el sinaasappelmarmelade

Garnering:

  • 2 el kokos, geraspt en licht geroosterd
  • 4 plakken kiwi
  • 8 stervruchten (carambola)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Breng de melk en de kokosmelk aan de kook. Voeg de suiker, vanille en het meel toe. Zet de warmtebron uit en laat ongeveer 5 minuten wellen. Roer tussendoor om. Spoel puddingvormpjes uit met koud water, verdeel daarin de meelmassa en laat koud worden.
Breng voor de saus de slagroom aan de kook en roer er de hazelnootpasta en de marmelade door. Serveer naar smaak warm of koud. Stapel op elk bord twee puddinkjes op elkaar met steeds 1 stervruchtje ertussen en 1 erbovenop. Garneer de borden met de kiwi en de geraspte kokos. Druppel een deel van de saus over het dessert en geef de rest er apart bij.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!