Kokospudding met hazelnootsaus

Kokospudding met hazelnootsausDeze heerlijke pudding is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Pudding:

  • 300 ml melk
  • 150 ml kokosmelk
  • 40 g rietsuiker
  • ½ mespuntje vanillepoeder
  • (of het merg van een ½ vanillestokje)
  • 70 g spelt- of tarwemeel

Saus:

  • 200 ml slagroom
  • 80 g hazelnootpasta
  • 1 el sinaasappelmarmelade

Garnering:

  • 2 el kokos, geraspt en licht geroosterd
  • 4 plakken kiwi
  • 8 stervruchten (carambola)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Breng de melk en de kokosmelk aan de kook. Voeg de suiker, vanille en het meel toe. Zet de warmtebron uit en laat ongeveer 5 minuten wellen. Roer tussendoor om. Spoel puddingvormpjes uit met koud water, verdeel daarin de meelmassa en laat koud worden.
Breng voor de saus de slagroom aan de kook en roer er de hazelnootpasta en de marmelade door. Serveer naar smaak warm of koud. Stapel op elk bord twee puddinkjes op elkaar met steeds 1 stervruchtje ertussen en 1 erbovenop. Garneer de borden met de kiwi en de geraspte kokos. Druppel een deel van de saus over het dessert en geef de rest er apart bij.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.