Kokospudding met hazelnootsaus
Deze heerlijke pudding is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Pudding:
- 300 ml melk
- 150 ml kokosmelk
- 40 g rietsuiker
- ½ mespuntje vanillepoeder
- (of het merg van een ½ vanillestokje)
- 70 g spelt- of tarwemeel
Saus:
- 200 ml slagroom
- 80 g hazelnootpasta
- 1 el sinaasappelmarmelade
Garnering:
- 2 el kokos, geraspt en licht geroosterd
- 4 plakken kiwi
- 8 stervruchten (carambola)
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Breng de melk en de kokosmelk aan de kook. Voeg de suiker, vanille en het meel toe. Zet de warmtebron uit en laat ongeveer 5 minuten wellen. Roer tussendoor om. Spoel puddingvormpjes uit met koud water, verdeel daarin de meelmassa en laat koud worden.Breng voor de saus de slagroom aan de kook en roer er de hazelnootpasta en de marmelade door. Serveer naar smaak warm of koud. Stapel op elk bord twee puddinkjes op elkaar met steeds 1 stervruchtje ertussen en 1 erbovenop. Garneer de borden met de kiwi en de geraspte kokos. Druppel een deel van de saus over het dessert en geef de rest er apart bij.
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.