Chinese Wok met Gebakken Tofu

Chinese Wok met Gebakken TofuHeerlijke gewokte groente met gebakken Tofu.

Ingrediënten

Voor 3 personen

Voor 2 a 3 personen:
  • 200 gram Chinese wokmie
  • 1 blok tofu (250 gram)
  • 3 lente-uitjes
  • 50 gram champignons
  • stukje gember
  • handjevol sesamzaadjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • grof zout en zwarte peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snij het blok tofu over de lengte in vier repen. Marineer de tofu minimaal een uur in de sojasaus, zonnebloemolie en knoflookpoeder. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn. Schuif daarna de schaal met tofu en marinade in de oven en laat 20 minuten bakken op 200 graden.
Kook water voor de mie en snijd ondertussen de lente-ui in grove stukken. Snijd de champignons in plakken en snijd een stukje gember af van ongeveer 1 centimeter.
Kook de mie volgens de verpakking (beet) gaar. Voeg na het afgieten een klein beetje olie toe om plakkende slierten te voorkomen.
Wok de lente-ui en de champignons in een klein beetje olie. Rasp er de gember boven of gebruik de knoflookpers. Kruid naar smaak met peper, zout of een beetje sojasaus.
Schep de mie in diepe borden. Doe er de lente-ui en champignon bij en leg er de reepjes tofu op. Garneer tot slot nog met wat sesamzaadjes.
Chine wok met gebakken tofu is een recept van Wakker Dier.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.