Zoete risotto

Zoete risottoDeze heerlijke soep is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g pompoenvlees
  • 2 sjalotjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 600 ml cranberrysap
  • 400 ml groentebouillon
  • 2-3 el olijfolie
  • 150 g verse cranberry’s
  • zout, peper
  • 250 g risottorijst
  • 4 el peterselie, gehakt
  • 4 el Parmezaanse kaas,
  • vers geraspt
  • 40 g boter

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Pompoenvlees in blokjes snijden of grof raspen. Sjalotjes en knoflook pellen en in blokjes snijden. Rozemarijn wassen en droog schudden. Naalden eraf halen en hakken. Cranberrysap en groentebouillon in een pan aan de kook brengen en vuur laag zetten. Olijfolie in een tweede pan verhitten. Pompoen, sjalotjes, knoflook en rozemarijn met de cranberry’s hierin circa 1 minuut smoren.
Krachtig op smaak brengen met zout en peper.
Rijst erdoor roeren en kort mee laten smoren. Een derde van het sap-bouillonmengsel in de pan gieten. Risotto op matig vuur circa 20 minuten zachtjes laten koken, regelmatig roeren. Vervolgens steeds een beetje bouillon toevoegen tot de rijst mooi verzadigd is, maar toch nog beet heeft. Peterselie, Parmezaanse kaas en boter door de risotto roeren, verder op smaak brengen en meteen serveren.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.