Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Traditionele vleesvervangers

Tofu

tofuTofu is een eiwitrijke en caloriearme vleesvervanger. Het wordt gemaakt uit gestremde sojamelk, zoals kaas uit gestremde melk wordt gemaakt. Tofu heeft weinig smaak van zichzelf, maar je kunt het zelf alle smaak geven die je wilt.
Bekijk onze tips en trucs voor koken met tofu en het stappenplan voor gemarineerde tofu.

Lees meer over tofu

Tempé

tempéTempé wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het heeft een veel meer uitgesproken smaak dan tofu. Met een goede marinade, lekkere dressing of de juiste kruidenmix kun je van tempé een heerlijke maaltijd maken. Tempé koop je bij biologische winkels, toko’s of bij sommige grote supermarkten. Het is geschikt om te bakken, te frituren, te wokken en te stoven.

Lees meer over tempé

Seitan

seitan
Seitan is een vleesvervanger van tarwegluten en heeft een stevige bite. Je kunt seitan kant-en-klaar kopen of zelf maken. Bekijk onze tips en trucs voor koken met seitan.

Lees meer over seitan