Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Stremsel (kazen)

De meeste kazen zijn niet vegetarisch, want er zit dierlijk stremsel in. Om van melk kaas te maken, wordt melk heel dik gemaakt. Dit doet de kaasmaker met stremsel. Stremsel komt meestal uit de maag van een (dood) kalf.

 

Verpakkingencheck

kaas en stremsel Op de kaasverpakking kun je speuren naar vegetarisch gestremd, vegetarisch stremsel of microbieel stremsel. Vegetarisch stremsel is op basis van plantenextracten (oplossingen) of gemaakt door bacteriën. De meeste biologische kazen zijn vegetarisch, maar het moet wel op de verpakking staan. Bij de volgende merken weet je zeker dat de kaas vegetarisch is, ze hebben namelijk het Vegetarisch Keurmerk: Bastiaansen, Hooidammer, Kees.

Let op! Smeerkaas wordt gemaakt uit de resten van gewone kaas en is dus normaal gesproken niet vegetarisch.

Speur verder!