Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

30 dagen vegetarisch

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.

De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.

Beginnen met de challenge

Aanmelden voor de receptennieuwsbrief
Je emailadres wordt gebruikt om je 30 dagen lang de receptennieuwsbrief toe te sturen. Het adres wordt niet aan derden verstrekt.

Reacties

Benieuwd wat anderen van de 30 dagen vegetarisch vonden? Een greep uit de reacties:"Heel veel dank voor deze challenge. Ik heb het zeer inspirerend gevonden om hier aan mee te doen. Elke dag zag ik uit naar een nieuw recept. Ik sloeg ze op om er later op te kunnen terugvallen.
Ook was het fijn om wat meer achtergronden te lezen over waarom vegetarisch eten beter is voor mens en dier. Heel veel dank voor deze inspirerende ervaringen."

"BEDANKT VOOR DIT INITIATIEF !!! Echt Top !"

"Die bingokaart is hilarisch en - helaas - heel herkenbaar. Ik denk dat iedereen die al een tijdje vegetariër is, de hele bingokaart al minstens een keertje vol heeft. Ik wel in ieder geval."

"Ik vond het erg prettig om mee te doen met deze 30 dagen actie. Het stimuleert echt om vegetarisch te koken en te eten. Wij hebben de afgelopen weken vaak vegetarisch gegeten omdat je door deze nieuwsbrief alerter bent en nieuwe dingen uitprobeert. Dus een goed idee van jullie. Veel succes en wij gaan door met vaker vegetarisch te eten. Daar is echt niets mis mee...."

"Dank voor het toesturen van deze recepten. We zijn erg enthousiast."

"Dank voor 30 dagen vega. De achtergrond informatie die jullie er bij gaven is heel zinnig en de recepten lekker. Ik hoop dat veel mensen er van hebben kunnen genieten."

"Ik heb genoten van alle informatie en recepten. We proberen het vegetarisch eten steeds meer in te bouwen in onze voeding. Hartelijk bedankt!"

"Leuke vegetarische dagen, lekkere recepten en goede informatie over vega eten. Vind vegetarisch eten wel bewerkelijk maar een uitdaging om te doen. Nog bedankt."

"Hartelijk dank voor de 30 dagen info en recepten! Ik was helemaal niet bekend met vegetarisch eten en ben verbaasd geweest hoeveel vegetarisch b.v. Albert Heijn in z’n schappen heeft. Was heel interessant kennis te
maken met jullie."

"Hartelijk dank voor de informatie en recepten. Ik heb alles opgeslagen en probeer nu ook langzaam de rest van het gezin ermee te infecteren. Gisteren kregen ze al chili con carne met nep-gehakt. Hadden ze niets van gemerkt zeiden ze. 'Zo, dus weer een dag minder vlees voortaan' hebben we besloten."

"Dank je heel hartelijk voor de vele leuke tips!"

"Enige tijd geleden hadden mijn vriendin en ik besloten om wat extra dagen in de week geen vlees te gaan eten. Wij aten ongeveer 1 á 2 dagen in de week geen vlees en wilden eigenlijk naar de 3 á 4. Best een uitdaging als je gewend bent om van jongs af aan dagelijks vlees te eten. Met deze dertig dagen hulp hebben wij een boel inspiratie gekregen voor nieuwe vegetarische recepten en eten we inderdaad zo’n 4 dagen in de week vegetarisch! Dankjulliewel voor de hulp hierbij!"

"Vegetarisch eten is voor mij een echte uitdaging, stapsgewijs gaat vlees mij steeds meer tegenstaan. Dit geldt ook voor melkproducten, dit vooral om het feit dat het zelfs voor biologische boeren kennelijk onmogelijk is om het kalfje bij de koe te laten. Ik ben vroeger zelf opgegroeid tussen de kleine boeren en ik weet dat dit wél kan. Hoewel ik mij bewust ben van het grote dierenleed merk ik dat vlees ook een (sociale) verslaving is. Het is daarom voor mij belangrijk dat ik mijzelf blijf motiveren en ondersteunen met opbouwende kritiek én kennis van andere vegetariërs. Wat mij bijvoorbeeld helpt is de uitspraak van jullie: "je kunt beter af en toe inconsequent zijn dan consequent fout". Daarmee blijf je doorzetten om het te proberen ook al val je af en toe terug. Iedereen die zich bewust wordt en minder (biologisch)vlees eet draagt bij aan meer dierenwelzijn toch? Jullie bedankt voor jullie mooie initatief! Het waren 30 leerzame en smakelijke dagen!"