Homegrown.

60 recepten en ideeën voor een lokaal, vitaal en zelfvoorzienend leven

 
homegrown reviewWaar gaat homegrown. over?

Kyra beschrijft in homegrown. hoe je je handen (en hoofd en hart!) uit de mouwen steekt om goed ‘gevoed’ te zijn. Niet alleen fysiek, maar ook geestelijk en spiritueel. In vier hoofdstukken beschrijft ze: ‘de basis’ (onze rol in verhouding tot de aarde); ‘natuurwetten’ (alles is verbonden, diversiteit en no waste); ‘praktische ideeën’ (zelf verbouwen en plukken, andere manieren van consumeren en dankbaarheid); en recepten.
 

Voor welke kok is homegrown.?

homegrown. is geschreven voor de ambitieuze, nieuwsgierige kok met een voorliefde voor duurzaamheid. In het boek staan recepten voor deegwaar (van brood en pizza tot pasta), sauzen, fermenteren, fruit, groente, zoet, erbij en ‘no waste’.
 
De recepten verrassen, voor je het weet sta je ergens lamsoor of brandnetel te plukken. Zelf mis ik bij de sauzen de gerechten waar die saus ultiem geschikt voor is. De insteek van het boek is super inspirerend, maar voor mij is het nog niet een heel praktische leidraad die me helpt om mijn restjes in geweldige gerechten om te zetten.
 

Ons oordeel over homegrown.

Ben je op zoek naar meer duurzaamheid in je keuken, dan is dit je boek! Sta je nog een beetje onwennig in de vega keuken, dan raad ik aan eerst met simpelere kookboeken te starten. 
 
  

kyra de vreeze auteur van homegrownOver de auteur Kyra de Vreeze

Kyra de Vreeze  is een gecertificeerd natuurgeneeskundig therapeut met meer dan 20 jaar praktijk ervaring en een specialisatie in regeneratieve gezondheid, gut health en holistische voeding. Zij is auteur van meerdere (bekroonde) internationaal uitgegeven kook- en lifestyle boeken zoals "Kyra’s Kitchen" en "Vegan". Natuur, eenvoud en zelfvoorzienendheid spelen een leidende rol in haar leven.
 

Details boek homegrown.

ISBN : 9789021591599, hardcover, 144 pags, Kosmos Uitgevers
Te koop bij o.a. Bruna, Bol, Libris en Kosmos. Ook als e-book verkrijgbaar.