Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Recht op vegetarisch in de zorg

Een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd is in een zorginstelling niet vanzelfsprekend. Zeker, er zijn instellingen die een prima vegetarisch aanbod hebben. Het verschil tussen instellingen is echter erg groot. Je moet als patiënt maar geluk hebben. Volgens de officiële richtlijnen voor verzorgingstehuizen is vegetarische voeding een luxe waar je zelf extra voor moet betalen. Nederland geeft per jaar 90 miljard euro uit aan gezondheidszorg. Vegetarische voeding is niet alleen gezonder, diervriendelijker en beter voor het milieu, maar ook goedkoper. Het is onbegrijpelijk dat een voedingswijze die zoveel voordelen biedt vaak zo weinig aandacht krijgt. Dat kan een stuk beter.
Teken de petitie gericht aan het College van Zorgverzekeraars en de Minister van Volksgezondheid

Eisen

  • Overal in de zorg heeft de patiënt/cliënt recht op een volwaardige vegetarische maaltijd die voldoet aan de eisen van het vegetarisch productkeurmerk van de Vegetariërsbond.
  • De vegetarische maaltijden zijn van hetzelfde niveau als de andere maaltijden.
  • De vegetarische maaltijden of het vegetarische menu zijn net zo afwisselend als de overige maaltijden. 
  • Bij zorg waarbij de patiënt/cliënt meerdere dagen afhankelijk is van de door de zorginstelling aangeboden maaltijden, wordt zoveel mogelijk de opzet van het voorbeeld weekmenu van de Vegetariërsbond aangehouden om afwisseling en volwaardigheid van de voeding te optimaliseren.
  • Waar enigzins mogelijk wordt ook op verzoek een plantaardige maaltijd aangeboden.

Ja, ik wil recht op vegetarisch eten in de zorg

 
We gebruiken uw e-mailadres en eventueel uw telefoonnummer om u enkele keren te informeren over de voortgang van de petitie. We zullen deze niet voor andere doeleinden gebruiken (behalve als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u de e-mailnieuwsbrief maandelijks) en zullen deze ook niet aan derden verstrekken, anders dan om de petitie aan te bieden.

* Invullen verplicht