toegevoegd melkeiwit vegetarisch?

Op mijn yoghurt staat 'met toegevoegd melkeiwit'. Hoe vegetarisch is dit?

Antwoord: Melksuiker (lactose) en melkeiwit (caseïne of wei-eiwit) kunnen op verschillende manieren verkregen worden: uit de wei die overblijft na kaasbereiding (dan is het niet-vegetarisch tenzij het vegetarisch gestremde kaas betreft) , of op vegetarische wijze gewonnen uit afgeroomde melk of ondermelk waar zuur aan toegevoegd wordt. Kortom: alleen de vermelding ‘melk-eiwit’ of ‘melksuiker’ zegt niet zoveel over het vegetarisch gehalte ervan. Ter verkrijging van het vegetarisch keurmerk moet een fabrikant dan ook aangeven hoe de ingrediënten melksuiker (lactose) en/of melkeiwitten verkregen zijn. Als een product niet het V-keurmerk draagt, zit er niets anders op dan de fabrikant om informatie te vragen.

Zomer 2017