Het Vegan kookboek

Auteur: Adele McConnell

Dit kookboek is compact en vormgegeven door prachtige foto's.
De hoofdstukken zijn verdeeld in ontbijt en brunch, lunch, snacks en zoet, hoofdgerechten en nagerechten. In dit kookboek worden compleet plantaardige gerechten beschreven die bereid zijn met vernieuwende technieken. Voor vegetariërs, maar ook voor veganisten een fijn kookboek!

Adele McConnell heeft een zeer succesvolle foodblog, waarmee ze in 2012 de Vegan Food Blogger Award won. Ze deelt haar passie voor veganistisch eten graag. In de inleiding vertelt McConnell hoe ze is begonnen met veganistisch eten.  Ze wil je niet vertellen wat je niet mag eten, ze wil je tonen welke mogelijkheden er allemaal zijn qua smaak en ingrediënten.
De recepten zijn geinspireerd op de wereldkeukens van India, Marokko, Thailand, Japan, Vietnam en Mexico maar ook de rawfoodkeuken. Verder vind je er volop keus aan basisgerechten zoals amandelmelk, sauzen e.d.

Enkele van mijn favoriete recepten: kokospannenkoeken met chiazaad, chocoladetaart, tempehsalade. Maar er staan ook heerlijke gerechten in die je nu met dit mooie zomerweer kunt maken bij de BBQ zoals: gegrilde salade met basilicum-tahin dressing, kikkererwten salade of hummus en linzen-bietenburgers!

Dit boek is wat voor jou als je een of meerdere allergieën hebt, graag experimenteert met rawfood of daar graag mee wil beginnen, of als je vega(n) wil eten.

Amber