Favoriete hotspots van Ianna Niemeijer

De favoriete hotspots van Ianna Niemeijer, bekend van het foodblog http://www.beginspiration.nl/.

Lekker eten is voor mij belangrijk, of ik nu thuis in mijn keukentje sta of ergens een hapje ga eten. Ik woon en werk in Amsterdam, waar elke week wel een nieuw restaurant geopend wordt. In het weekend trek ik er graag op uit om nieuwe hotspots te ontdekken, in eigen stad en daarbuiten.

1. DIGNITA (Amsterdam) is zo’n plek waar ik minimaal een keer per week ga lunchen. De locatie in de hoftuin (naast het Hermitage) is de perfecte spot voor op een mooie zomerdag. Op andere dagen zit ik in hun vestiging in Zuid. Je kunt er heerlijk werken, en lunchen. Het menu wisselt regelmatig, maar mijn favorieten blijven gelukkig op de kaart staan: courgette fritters met halloumi of de scrambled eggs met hun geweldige avocado met feta en granaatappel.

2. VEGAN JUNKFOODBAR is net nieuw in Amsterdam. Ik ben een grote burger fan, en deze ‘burgertent’ in west maakt vegan burgers van een ander niveau. Je hebt serieus niet eens door dat het vegan is, zo goed is het. Ik bestel er graag een ‘cheeseburger’ met een portie friet, en een bakje van hun eigen vegan mayonaise.

3. DE NIEUWE WINKEL (Nijmegen) kreeg ik als tip van een vriendinnetje. Er staat namelijk een groente proeverij op het menu, 6 gangen met groenten in de hoofdrol. Bij elke gang kun je kiezen voor een bijpassende wijn, speciaal bier of glas sap (hoe leuk!).

4. RABARBER (Utrecht) is een superleuk tentje in Utrecht, een fijne plek om te werken, lunchen of gewoon om af te spreken voor een koffie. Hun menukaart is origineel, de bediening super vriendelijk en in de vitrine vind je elke dag de lekkerste vers gebakken taarten.