Merel Blanken

Merel BlankenNaam​Merel Blanken
Functie: Social media manager
 
Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Samen met een collega ben ik verantwoordelijk voor de social media van het nieuwste initiatief van de Vegetariërsbond, genaamd Lekker Vega. Dit betekent dat ik ervoor zorg dat de content die wij maken (zoals interviews, recepten en kookshows) op een pakkende manier onder de aandacht wordt gebracht bij onze Instagram volgers. 
 
Wat vind je leuk aan het werk?
​Ik krijg een boel vrijheid om mijn creativiteit de vrije loop te laten. Ook kom ik regelmatig recepten en andere ideeën tegen waar ik door geïnspireerd raak. 
 
Wat doe je nog meer in het dagelijks leven? 
Naast mijn werkzaamheden voor Lekker Vega werk ik als communicatiemedewerker bij Connexxion en ben ik verantwoordelijk voor de PR van Stichting Dierenhulpverlening Woerden (het asiel en de dierenambulance van Woerden e.o.). Allebei erg fijne werkplekken waar veel ruimte is voor mijn eigen inzichten en ideeën 
Wat is je grootste hobby?
​Mooie plekken bezoeken (waar ook ter wereld) en fotograferen. 
 
Wat is jouw vega(kook)tip?
​Groenten uit de oven: de smaak komt dan altijd zoveel beter tot z'n recht! Een beetje olie en wat kruiden erbij en je hebt gegarandeerd een heerlijke maaltijd. 
 
Wat is je favoriete gerecht?
​Daar ben ik tot op heden nog niet over uit: ik vind alles eigenlijk wel lekker. Als ik dan toch iets moet kiezen ga ik voor truffel risotto met paddenstoelen.
 
Wat is je favoriete groente?
Tomaat en ui. En vaak samen.
 
Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Mijn bezoekje aan de Vegan Junk Food Bar. Ik had nooit durven dromen dat veganistisch eten zó lekker kon zijn. 
 
Wat wil je graag nog meer kwijt?
​Leef en laat leven. We hebben eigenlijk altijd wel direct onze mening klaar over alles en iedereen. Het zou fantastisch zijn als we elkaar meer zouden waarderen en meer begrip voor elkaars keuzes zouden opbrengen. Op deze manier leer je veel van elkaar en ben je een veel rijker mens. 
 
Dit is mijn Instagram en dit is mijn Linkedin.

Terug naar het overzicht.