Nationale Week Zonder Vlees

De Vegetarische Restaurantweek opent inschrijvingen

Van 11-17 maart 2019, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, vindt De Vegetarische Restaurantweek plaats. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle deelnemende restaurants laten zien en proeven hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken.

tienduizenden Nederlanders gaan de uitdaging aan om een week het vlees te laten staan,zowel thuis als uit. Nederlandse horeca krijgen tijdens De Vegetarische Restaurantweek de kans een nieuwe doelgroep aan te spreken, hun kookkunsten van een andere kant te laten zien en kans te maken op de titel: Populairste Vegetarische Gerecht en Beste
Vegetarische Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek.

 

Van fastfood tot en met sterrenrestaurant

In 2018 deden maar liefst 276 horeca-ondernemers door heel Nederland mee, waaronder Bagels & Beans en het vegetarische concept van FEBO.
Waar je ook heen gaat, je hebt altijd de keuze uit minimaal één van de vijf concepten: 

  •  Vegetarisch lunchgerecht voor € 8                
  • Vegetarische avondmaaltijd voor € 15    
  • Vegetarisch 3-gangen diner voor € 25          
  • Luxe vegetarische 4-gangen lunch voor €40*
  •  Luxe vegetarisch 5-gangen diner voor €50*                               
*sterrenrestaurants mogen een supplement van  10 rekenen



Deel en win

De Vegetarische Restaurantweek roept alle gasten tijdens de week op om hun favoriete
vegetarische gerecht te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en hun
favoriete vegetarische restaurant op de website te beoordelen met 5-sterren. Zo zal na
de week bekend gemaakt worden wat het populairste vegetarische gerecht was en
het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.
 

Restaurant?

Inschrijving kan via www.devegetarischerestaurantweek.nl en is mogelijk t/m 15 februari 2019.

 

Over De Vegetarische Restaurantweek en de Nationale Week Zonder Vlees

Deze jaarlijks terugkerende campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër. Inmiddels is de Nationale Week Zonder Vlees onderdeel van Stichting Nationale Week Zonder Vlees en kent een officiële ANBI-status. De Vegetarische Restaurantweek zal iedere gast verrassen met de smaken en structuren van de groentekeuken! 

De week wordt gesteund door prominente partners uit de horeca-industrie. Zowel de Horecava als Koninklijke Horeca Nederland, Bidfood, Sligro, Greendish, BookDinners, DutchCuisine, Unilever Food Solutions, Bonduelle Food Service, Chef Thor en De Vegetariërsbond hebben hun naam verbonden aan De Vegetarische Restaurantweek en zetten hun expertise in om deelnemende restaurants te helpen bij hun vegetarische aanbod. 

Belangrijke links:
devegetarischerestaurantweek.nl
De Hippe Vegetariër
Stichting Nationale Week Zonder Vlees