Verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek 2018!

Wat was jouw favoriete kookboek van 2018? 

Onze 6e vegetarische Kookboekverkiezing is gestart met 44 nominaties. 
Stem nu en help je favoriet naar de finale! 

Vegetarische Restaurantweek 2019

https://www.vegetariers.nl/nieuws/nationale-week-zonder-vleesVan 11-17 maart 2019, tijdens de  Nationale Week Zonder Vlees, vindt de zesde Vegetarische Restaurantweek weer plaats. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit.

Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants laten je zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken smaakt. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: je wordt verrast! 

Wil je dat jouw favoriete vega-restaurants meedoen met de Vegetarische Restaurantweek? Zorg dan dat ze zich snel hier inschrijven; dit kan nog tot en met 15 februari.

Wordt jij onze nieuwe social media expert?

(Voor minimaal een half jaar, gemiddeld 2-6 uur per week)

Wil jij meehelpen zoveel mogelijk mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn? Hebben sociale media geen geheimen voor jou? En weet jij je als geen ander te verplaatsen in mensen die minder vlees willen gaan eten? Dan zoeken we jou!

Lees meer
 

Recept: Streuselkuchen - muffins

 

Dit heb je nodig:

  • Weegschaal
  • Grote kom
  • Kleine kom
  • Klein kopje
  • Schilmesje
  • Muffinvorm
  • Vork om te klutsen
     

Ingredienten:

  1. 200 g bloem
  2. 100 g boter
  3. 100 g suiker
  4. 1 theelepel bakpoeder
  5. 1 ei
  6. 2 appels


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Weeg in een grote kom de bloem, boter en suiker af. Strooi het bakpoeder hierover heen.
  3. Kluts het ei en giet de helft ook in de kom.
  4. Begin met je handen kruimeltjes te vormen door steeds wat van het mengsel in je hand te nemen en tussen je vingers te wrijven. Als je denkt dat alles goed gemengd is, doe je ongeveer de helft van de deegkruimels in een kleinere kom.
  5. Kneed van het deeg in de grote kom een stevige bal. Dit kan wel even duren.
  6. Maak terwijl je aan het kneden bent met de deegbal als het ware de kom schoon door steeds weer langs de randen van de kom met de deegbal te vegen.
  7. Als de deegbal klaar is, pak je een balletje ter grote van een grote knikker ervan af en druk je deze in muffinvorm. Het deeglaagje zou ongeveer 2-3 mm dik moeten zijn.
  8. Schil de appels, snijd ze in partjes en haal de klokhuizen eruit. Snipper de appelstukjes zeer fijn en verdeel over de muffinvormen.
  9. Dek luchtig af met de kruimels uit de andere kom.
  10. Veeg alle losse kruimeltjes van de bakvorm (want die branden aan).
  11. Bak circa 20 minuten totdat de kruimeltjes goud bruin zijn.

Geniet van een lekkere appelkruimelmuffin!

Birgit Flüg
www.kok-aan-huis.com