BN’ers leven op dankzij vegetarisch eten

10-10-2014 Zes BN’ gingen de uitdaging aan om twee weken vegetarisch te eten. De eerste week zit er al weer bijna op. De ervaringen van de BN’ers zijn opmerkelijk: geen geworstel met oude gewoontes maar een gevoel van bevrijding.

"Ik ervaar mijn eerste vega-week als een feest. Ik ga met een lichtere tred over de aarde en eet met even veel smaak als aandacht." Johan van de Gronden, directeur WNF

Ik vind het heerlijk en mijn echtgenoot ook! Het is zelfs een soort verademing om al die dode beesten niet in je lijf te hebben. Voel me veel schoner ook. Nu al! En het kost me eigenlijk geen moeite, er is zoveel lekkers: pompoensoep met speltbrood en dragonboter, bloemkoolsalade, falafel met pittige paprikasaus, tomatenpasta met rucola, nachosschotel. We houden ons dus verre van tempéblokken etc. Die ontnemen ons echt iedere vorm tot vegetarisch initiatief. Brrrr! Morgen kaasfondue met komkommer, radijs, tomaat en wortel.  We missen vlees noch vis. ‘ Anita Witzier

Naast Anita Witzier en Johan van de Gronden doen ook Eddy Terstall (filmmaker), Nilgün Yerli (schrijfster en actrice) en Sytske van der Ster (actrice en zangeres) aan de uitdaging mee. Op de valreep sloot ook Sanne Wallis de Vries zich aan.

De BN’ers eten twee weken vegetarisch om de groeiende belangstelling voor vegetarisch eten een duwtje in de rug willen geven. Er is nauwelijks een persoonlijke  keuze denkbaar die meer invloed heeft op mens, dier en milieu dan de keuze voor een  (meer) vegetarische voedingswijze.

De eerste dag van de uitdaging viel samen met de opening van de Vegetarische Restaurantweek en werd met een gezamenlijk diner in restaurant Vork & Mes in Hoofddorp gevierd. De Vegetarische Restaurantweek maakt het voor een breed publiek eenvoudig om ook zelf de eerste stap te zetten naar een voeding met minder vlees en vis. De week duurt nog tot 16 oktober. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek serveren bijna honderd restaurants een speciaal voor de week gecreëerd menu voor de vaste prijs van 27,50 (45 euro in het hoog segment). Er doen ook tien restaurants met een Michelinster mee aan de week.

Meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek: www.devegetarischerestaurantweek.nl