Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

De Leest beste restaurant tijdens De Vegetarische Restaurantweek

22-11-2012 Restaurant De Leest uit Vaassen kreeg van haar gasten het hoogste cijfer tijdens De Vegetarische Restaurantweek. Dit sterrenrestaurant kreeg gemiddeld een ruime 9. Residence Rhenen en Brasserie Wakker (Eemnes) scoorden het best van de restaurants zonder een Michelinster. Deze restaurants kregen beide net geen 9. Dit blijkt uit een enquête die de Vegetariërsbond en Dinnersite hielden onder bezoekers van de tweede Vegetarische Restaurantweek. “Het culinaire niveau lag zeer hoog. De meeste restaurants kregen een beoordeling van een 8 of hoger. Dit zorgt ervoor dat de week zowel qua bezoek als qua kwaliteit een succes was,” aldus directeur Floris de Graad (Vegetariërsbond).

De Vegetarische Restaurantweek werd gehouden 1 tot en met 7 oktober voor de tweede keer gehouden. Er deden ruim 150 restaurants mee waaronder meer dan 10 restaurants met 1 of meer Michelinsterren. Doordat restaurants een speciaal menu voor de week hebben gemaakt, is de invloed die de week op het vegetarische aanbod heeft blijvend. Veel van de gerechten die voor de week zijn ontwikkeld hebben de weg naar de normale kaart gevonden. Hiermee is zowel het doel om vegetarisch eten te promoten als om een spannender en gevarieerder vegetarische aanbod in restaurants te stimuleren meer dan gehaald. “Duizenden mensen hebben een week lang extra voordelig kunnen genieten van vegetarisch lekkers. Sommige restaurants waren al voor aanvang van De Restaurantweek volgeboekt. Van Aalst tot Wijk aan Zee was het culinair genieten”, aldus Floris de Graad.