Doorbraak voor Vegetarische Restaurantweek

Logo Vegetarische Restaurantweek10-9-2012 Zeven sterrenrestaurants doen mee aan de tweede Vegetarische Restaurantweek van 1-7 oktober. In deze week kan de gast in meer dan honderd restaurants genieten van een speciaal voor de week ontwikkeld en gunstig geprijsd vegetarisch menu. De deelname van de sterrenrestaurants laat zien dat de vegetarische keuken ook in dit segment begint door te breken. Ambassadeurs van de week zijn Maarten Tjallingii en Antoinette Hertsenberg

De Vegetariërsbond wil met De Vegetarische Restaurantweek een creatiever en gevarieerder vegetarisch aanbod in de horeca stimuleren. Het motto van de week is dan ook ‘Lekker Kiezen!’.
Tijdens de week kost een menu in de deelnemende restaurants slechts vijfentwintig euro. Er is keuze uit minstens 2 vegetarische menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.’ In het hoog segment kost een menu 40 euro.

Deelnemende sterrenrestaurants zijn Het Zusje van de Librije (Zwolle), De Leuf (Ubachsberg), De Zwaan (Etten-Leur), Vermeer (Amsterdam), Solo (Gorinchem), Landhuishotel de Bloemenbeek (De Lutte) en Cordial (Oss).
‘Iedereen kan een smakelijke vegetarische maaltijd maken. Het vergt alleen creativiteit en durf. Dat zie je wat eerder bij gerenommeerde koks die gewend zijn hun nek moeten uitsteken. Maar ook in restaurants zonder sterren vinden we zulke vakmensen. De deelname van de sterrenrestaurants aan De Vegetarische Restaurantweek laat zien dat de fijnproever de vegetarische keuken ontdekt’
Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond

Ambassadeurs van de week zijn wielrenner Maarten Tjallingii en Radar-presentatrice en kookboekenschrijfster Antoinette Hertsenberg. Ook deze bekende vegetariërs worden regelmatig geconfronteerd met het vaak magere vegetarische aanbod in de horeca.
“Wat geweldig dat koks de vegetarische keuken ontdekken en omarmen. Vegetariërs willen graag verrast worden in restaurants – en elk initiatief dat daarbij helpt is een goed initiatief. Weg met de afgezaagde geitenkaasquiche!” Antoinette Hertsenberg

De Vegetarische restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, het radioprogramma Vroege Vogels en Dinnersite. Via de website www.devegetarischerestaurantweek.nl kan er worden gereserveerd.