Landhuishotel De Bloemenbeek 150ste restaurant met keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs
“De Bloemenbeek voert een separate kaart met vegetarische gerechten. Daarvoor gebruiken wij biologisch geteelde en verwerkte producten of ingrediënten van eigen Twentse bodem onder andere van Landgoedtuinderij “De Witte Raaf” en shiitake Masselink”, aldus Chef de cuisine & Ami Saisonnier Lars van Galen, gewaardeerd lid van het nationale kookteam.
Een grote groep van ongeveer 4 miljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten. Daarnaast telt Nederland ruim 800 duizend vegetariërs. De ervaring van deze groepen is dat ze in de horeca niet altijd even goed bediend worden. Ook groepen met een vegetariër in hun midden hebben vaak moeite om een geschikte locatie te vinden om uit eten te gaan. Veel vegetariërs en vleesminderaars gaan daarom relatief weinig uit eten. “Dat is jammer”, aldus Floris de Graad, “niet alleen voor de vegetariërs, maar ook voor al die mensen die eens een keer geen vlees wil eten, daarom is het goed dat al 150 restaurants Gastvrij zijn voor Vegetariërs. Dat daaronder zich ook Landhuishotel De Bloemenbeek en Grand Hotel Huis ter Duin bevinden bewijst nog maar eens dat vegetarisch eten bijzonder smakelijk kan zijn!” Daarnaast wordt vegetarisch eten steeds populairder. Dit jaar hebben zich al ongeveer 25 nieuwe restaurants aangemeld bij het keurmerk.
Landhuishotel De Bloemenbeek
Aan een kabbelende Bloemenbeek, in het glooiende Dinkeldal ligt als een juweel in een perfecte zetting het Landhuishotel De Bloemenbeek. Een sfeervol boutique hotel met historie, stijl en allure. Het Landhuishotel heeft 60 suites & kamers.
Het rijke Twentse land inspireert de gastronomische brigade elke dag opnieuw. Zo ontstond een eigentijdse en meesterlijke cuisine op Franse - mediterrane basis met het beste van de oogst uit eigen streek en eigen wijnkelders.
Keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs
Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs houdt in dat er minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart staan. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen ingrediënten als dierlijke bouillon of gelatine. De gebruikte eieren in deze restaurants zijn scharreleieren of biologische eieren.
Op https://www.vegetariers.nl/restaurants.aspx kan men alle ruim 150 restaurants met dit keurmerk vinden.