Landhuishotel De Bloemenbeek 150ste restaurant met keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs

22-3-2011 Het gerenommeerde Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek heeft recent als 150ste restaurant in Nederland het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs gekregen. Dit keurmerk wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. De consument weet daardoor zeker dat hij in dit restaurant goed terecht kan voor een vleesloze maaltijd. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB). “We zijn trots dat zo’n gerenommeerd restaurant onze 150ste keurmerkhouder is. Met dit keurmerk maakt De Bloemenbeek duidelijk dat ook in dit restaurant goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen. Dit is nu dus al bij 150 restaurants gelukt ”, aldus Floris de Graad (directeur NVB).

 

“De Bloemenbeek voert een separate kaart met vegetarische gerechten. Daarvoor gebruiken wij biologisch geteelde en verwerkte producten of ingrediënten van eigen Twentse bodem onder andere van Landgoedtuinderij “De Witte Raaf” en shiitake Masselink”, aldus Chef de cuisine & Ami Saisonnier Lars van Galen, gewaardeerd lid van het nationale kookteam.

Een grote groep van ongeveer 4 miljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten. Daarnaast telt Nederland ruim 800 duizend vegetariërs. De ervaring van deze groepen is dat ze in de horeca niet altijd even goed bediend worden. Ook groepen met een vegetariër in hun midden hebben vaak moeite om een geschikte locatie te vinden om uit eten te gaan. Veel vegetariërs en vleesminderaars gaan daarom relatief weinig uit eten. “Dat is jammer”, aldus Floris de Graad, “niet alleen voor de vegetariërs, maar ook voor al die mensen die eens een keer geen vlees wil eten, daarom is het goed dat al 150 restaurants Gastvrij zijn voor Vegetariërs. Dat daaronder zich ook Landhuishotel De Bloemenbeek en Grand Hotel Huis ter Duin bevinden bewijst nog maar eens dat vegetarisch eten bijzonder smakelijk kan zijn!” Daarnaast wordt vegetarisch eten steeds populairder. Dit jaar hebben zich al ongeveer 25 nieuwe restaurants aangemeld bij het keurmerk.
 

Landhuishotel De Bloemenbeek

Aan een kabbelende Bloemenbeek, in het glooiende Dinkeldal ligt als een juweel in een perfecte zetting het Landhuishotel De Bloemenbeek. Een sfeervol boutique hotel met historie, stijl en allure. Het Landhuishotel heeft 60 suites & kamers.

Het rijke Twentse land inspireert de gastronomische brigade elke dag opnieuw. Zo ontstond een eigentijdse en meesterlijke cuisine op Franse - mediterrane basis met het beste van de oogst uit eigen streek en eigen wijnkelders.
 

Keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs

Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs houdt in dat er minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart staan. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen ingrediënten als dierlijke bouillon of gelatine. De gebruikte eieren in deze restaurants zijn scharreleieren of biologische eieren.
 

Op https://www.vegetariers.nl/restaurants.aspx kan men alle ruim 150 restaurants met dit keurmerk vinden.