Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Mac van Dinther en Vegetariërsbond op zoek naar beste vegetarische gerecht

10-6-2013 Culinair journalist Mac van Dinther (Volkskrant) gaat samen met de Vegetariërsbond op zoek naar het restaurant met het lekkerste vegetarische gerecht op de kaart. De Vegetariërsbond roept iedereen op restaurants te nomineren waar ze een heel goed vegetarisch gerecht hebben gegeten. Uit de tien meest getipte restaurants kiest Mac van Dinther het beste vegetarische gerecht. Naast de keuze van Mac van Dinther zal ook het publiek op deze 10 restaurants kunnen stemmen. De verkiezing vindt plaats in de aanloop naar derde editie van De Vegetarische Restaurantweek.  Die is dit jaar van 7 tot en met 13 oktober.

“Je kunt fantastisch koken met groenten.  Maar de restaurants waar echt goed gekookt wordt zonder vlees en vis zijn op één hand te tellen”, zegt Van Dinther, die wekelijks restaurants bespreekt in het Volkskrant Magazine. Hij hoopt dat het publiek hem de weg kan wijzen.  De nominaties kunnen worden gedaan op de website www.vegetariers.nl/besterestaurant.

"Met de verkiezing wil de Vegetariërsbond restauranthouders en bezoekers inspireren om meer te doen zonder vlees en vis",  zegt directeur Floris de Graad.  “Het kan zoveel spannender dan vegetarische lasagne of gevulde aubergine. Dat laten restaurants ook dit jaar weer zien tijdens De Vegetarische Restaurantweek. Topchefs kiezen als ze zelf uit eten gaan vaak het vegetarische gerecht, want daaraan kun je zien of een kok kan koken. Met de verkiezing van het lekkerste gerecht laten we zien wat er culinair mogelijk is en tijdens De Vegetarische Restaurantweek heeft het publiek de gelegenheid om zelf te komen proeven.”

De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 13 oktober. Vorig zaten onder de deelnemende restaurants 12 zaken met minstens 1 Michelinster. Dit jaar wordt een selectie worden gemaakt van 150 restaurants met een goede vegetarische kaart. De winnaars van de verkiezing van het beste vegetarische gerecht zullen ook voor deelname aan De Vegetarische Restaurantweek worden uitgenodigd. Tijdens de week kan men bij de restaurants kiezen uit minstens twee vegetarische gerechten, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu’s kosten 25 euro; bij restaurants met een Michelinster 40 euro.