Meer dan honderd mensen verwacht op vleesloze barbecue

13-9-2016 Zaterdag 17 september organiseren Vegenement, Vegetariërsbond en NVV een grote vegetarische en veganistische barbecue in Hazerswoude Rijndijk (nabij Leiden). Deze VegeQ laat zien hoe lekker en gezellig vleesloos barbecueën kan zijn en hoopt de bezoeker te inspireren vaker voor vegetarische alternatieven te kiezen op de grill. De organisatie verwacht meer dan honderd bezoekers. “Een VegeQ is barbecueën, maar dan net lekkerder, verantwoorder en gezonder. Tijdens eerdere edities waren alle gasten zeer enthousiast over hoe lekker vleesloos barbecueën kan zijn,” aldus Vincent Kagie (Vegetariërsbond).

Vanaf 14.00 begint de VegeQ in Budget Hotel in Hazerswoude Rijndijk en kunnen de gasten genieten van lekkere producten, zowel de vertrouwde groentenspiezen en vegaburgers als verrassende creatieve traktaties van de barbecue zijn dan te proeven.

Voor iedereen

De VegeQ is zeker niet alleen bedoeld voor die-hard vegetariërs. “De VegeQ is voor iedereen van veganist tot flexitariër en van vegetariër tot overtuigd vleeseter, iedereen kan genieten tijdens de VegeQ”, aldus organisator Christine Burgemeester (Vegenement/Vegetafel).
Er worden meer dan 100 gasten verwacht. Men kan kaarten voor het evenement kopen via de site van de Vegenement. Voor meer informatie zie www.vegeq.nl.