Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Paul McCartney steunt De Vegetarische Restaurantweek

5-10-2011 Paul McCartney steunt de eerste Vegetarische Restaurantweek van de wereld. Deze week duurt nog tot en met 9 oktober en vindt plaats in meer dan 180 restaurants in heel Nederland. “Ik wil iedereen alle succes wensen met de eerste Vegetarische Restaurantweek. Één dag per week minder vlees eten, maakt een wereld van verschil“, aldus Paul McCartney.

Gedurende De Vegetarische Restaurantweek is er bij de 187 deelnemende restaurants een verrassend en lekker aanbod vleesloos eten. Daarnaast is tijdens deze week vegetarisch uit eten voordeliger, omdat men bij het bestellen van een vegetarisch 3 gangenmenu het voorgerecht gratis krijgt. Ook een tafelgenoot kan van een gratis vegetarisch voorgerecht proeven. De Vegetarische Restaurantweek wordt georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond en het VARA radioprogramma Vroege Vogels in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite. Reserveren voor de week kan op www.devegetarischerestaurantweek.nl.

Paul McCartney over Meet Free Monday zijn initiatief om het eten van minder vlees te promoten:
“Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat veeteelt verantwoordelijk is voor 18% van de mondiale uitstoot van broeikasgassen. In de toekomst zullen we allemaal onze manier van eten moeten veranderen. Ik geloof dat het heel goed mogelijk is om op een positieve en vrolijke manier het verschil te maken”.