Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Ruim 150 restaurants nemen deel aan De Vegetarische Restaurantweek

Restaurantweek markeert omslag in de horeca

28-9-2012 Op maandag 1 oktober gaat de tweede Vegetarische Restaurantweek van start. Er doen dit jaar 152 restaurants door heel Nederland mee. Met 12 deelnemende sterrenrestaurants lijkt de vegetarische keuken definitief in het hogere segment te zijn doorgebroken. Is dit de voorbode van een verandering in onze eetcultuur?

De organisatoren willen met de vegetarische restaurantweek een uitgebreider en spannender vegetarisch aanbod in de horeca stimuleren. Met twaalf deelnemende sterrenkoks lijkt dat dit jaar ook daadwerkelijk te lukken:

'De laatste drie jaar zijn groenten van bijzaak hoofdzaak geworden. Er wordt steeds meer over nagedacht. Over tien jaar bestaat driekwart van de gerechten uit groenten' voorspelt sterrenkok Carlo Chantrel van restaurant De Zwaan in Etten-Leur (één Michelin ster)

De omslag die we nu zien is erg belangrijk voor het publieke debat over onze toekomstige voeding. Er zijn twee stromingen: de ene stroming staat voor verdere intensivering van de veehouderij en gelooft niet in een verandering in onze eetgewoontes en –cultuur. De andere stroming ziet dit als een heilloze weg die alleen maar meer schade aan mens, dier en milieu zal toebrengen. Voor deze laatste stroming is het enthousiasme dat we onder sterrenchefs zien een veelbelovende voorbode van verandering. Als er eenmaal een kantelpunt is bereikt kunnen mensen toch in korte tijd hun oude gewoontes verlaten. Zo is ook de houding tegenover roken is in korte tijd volledig veranderd’ Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond

Tijdens de week geldt in de deelnemende restaurants het volgende aanbod: ‘Een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.’(in het hoge segment kost het menu 40 euro)

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie op de Kaart.

De week wordt naast de ambassadeurs Antoinette Hertsenberg en wielrenner Maarten Tjallinggii onder anderen gesteund door Paul McCartney, Guido Weijers, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.

Meer informatie: www.devegetarischerestaurantweek.nl