Vegetariërsbond, Libris en BLZ. houden verkiezing lekkerste vegetarische kookboek van 2014

Drankorgel of gezondheidsfreak, vegetarisch koken wordt lekker en makkelijk gemaakt


28-12-2014 De Vegetariërsbond organiseert in samenwerking met boekhandelketens Libris en BLZ. de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2014. Dit om de aandacht te vestigen op het steeds populairder wordend genre dat er voor zorgt dat lekker vegetarisch koken binnen ieders bereik komt. Met maar liefst 15 genomineerde kookboeken heeft 2014 een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor smakelijke vegetarische gerechten. De winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.

Er is in Nederland een groeiende belangstelling voor zelf koken en voor vegetarisch eten. In vegetarische kookboeken komen deze twee trends samen. Het is niet verwonderlijk dat er ook dit jaar weer een aantal prachtige kookboeken is verschenen. Er is echt voor elk wat wils: van drankorgel tot gezondheidsfreak, vegetarisch koken wordt lekker en makkelijk gemaakt. Met zoveel variatie zijn we benieuwd welk kookboek het publiek tot Lekkerste Kookboek van 2014 verkiest.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Op de website van de Vegetariërsbond, www.vegetariers.nl/kookboek, kan iedereen tot 31 januari stemmen. Alle genomineerde boeken bevatten slechts vegetarische recepten en verschenen in 2014 voor het eerst in Nederland. Vorig jaar vond de eerste verkiezing van lekkerste vegetarische kookboek plaats. Toen won ‘I Love Groente’ van Janneke Vreugdenhil de titel lekkerste vegetarische kookboek van 2013.

Van drankkookboek tot super gezond

De lijst van genomineerden is divers en bevat kookboeken:
  • voor de kok op zoek naar makkelijke recepten (Easy Vegetarranean, Eenvoudig Alledaags Vegetarisch, Lekker Vegetarisch, Vegan Eenvoudig Genieten)
  • voor de gezonde kok (Elke Dag Supergezond, Plant Power, De Vegarevolutie)
  • voor de kok met kinderen (Veggiekidz)
  • voor de alcoholistische kok (De Dronken Vegetariër)
  • voor de internationale kok (Vegetarische tajines & couscous)
  • voor de professionele kok (In Verde - de vegetarische filosofie van Pietro Leemann)
  • en meer algemene kookboeken (Fourplay, Het Forestfeast Kookboek, Het Vegan Kookboek, Plenty More).