LekkerVega RestaurantWeek start

3 - 8 november 2021

 
Vandaag is het zover! Van 3 t/m 8 november 2021 vindt de allereerste LekkerVega RestaurantWeek plaats, de opvolger van de Vegetarische Restaurantweek die jarenlang georganiseerd werd door de Vegetariërsbond. Op deze manier maken wij restaurants en andere eetgelegenheden die een bovengemiddeld aantal vegetarische en/of plantaardige opties serveren meer zichtbaar voor de consument. Voor restaurants biedt dit ook de mogelijkheid om een nieuwe ‘flexitarische’ doelgroep aan te spreken. Voor ‘gewone’ horecabedrijven is dit een kans om zichzelf van een andere kant te laten zien.
 
 

Vaker vega in de horeca

Uit onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland bleek dat 70% van de horecaondernemers ziet dat gasten vaker kiezen voor een vegetarisch of plantaardig gerecht. 36% van hen had in 2019 ook meer vega gerechten op de kaart staan dan voorheen, en die trend is vorig jaar alleen maar toegenomen. Dit maakt het vega aanbod in Nederland steeds veelzijdiger.

Restaurants met het LEKKER VEGA Keurmerk hebben de lat inmiddels hoger liggen: zo is er bijvoorbeeld voor eieren een minimumgrens van Beter-Leven-3-Sterren en wordt gelatine (van slachtafval) vervangen door een plantaardig alternatief. Met positieve impact op dier, milieu en klimaat tot gevolg.
 

Vega aanbod in beeld

Op lekkervega.nl is het volledige LEKKER VEGA overzicht van restaurants te vinden. Hier kunnen restaurants gezocht worden op waardering en op provincie of woonplaats. Het aanbod varieert enorm: van lunchroom met vegan gebak en eetcafé's tot en met Michelinster-restaurants, waaronder 'Groene Michelinster'-winnaars. Ook zijn er bekende ketens aangesloten zoals SUGO, De Beren, FLFL en SLA. De Canadese keten Copper Branch zet net haar eerste stap op Nederlandse grond en sloot zich direct aan bij het keurmerk en neemt bovendien deel aan de restaurantweek. 
De Vegetariërsbond streeft naar een database met minimaal 1.000 restaurants die bovengemiddeld aantal opties op de menukaart aanbieden. 
Restaurants die nog geen keurmerk hebben, kunnen zich gratis aanmelden via lekkervega.nl. Aanhaken bij de LekkerVega RestaurantWeek is nog mogelijk en is ook gratis.    



____________________________________________________________________________
 

Niet voor publicatie


Over de Vegetariërsbond
De missie van de 127-jarige Vegetariërsbond is 50% reductie in vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doet de Vegetariërsbond onder meer middels het LEKKER VEGA magazine, het eigentijdse LEKKER VEGA platform waarbij recepten en restaurants het hart vormen, evenementen, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, nationale campagnes en de certificering van vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels het internationale V-Label keurmerk. De Vegetariërsbond mengt zich bovendien uitdrukkelijker in het publieke debat.

Over LekkerVega
Dit platform is een merkextensie van de Vegetariërsbond en draait om inspiratie midels kookshows, recepten en kookboeken, restaurants, pop-up store en een nationaal verkrijgbaar magazine (20.000) en gratis instrumenten om lekker, makkelijk en ook gezond te koken. De gratis LekkerVega 30 Dagen challenges zijn daar een goed voorbeeld van.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen
Erwin Polderman
CommunicatieStrateeg
020-3300044

Beelden
Dropbox-map
 
Links
www.lekkervega.nl
www.lekkervega.nl/#30dagen
www.vegetariers.nl



Meer Nieuws..
Steun ons..