Vegetariërsbond vestigt lekkerste wereldrecord met meer dan 1.750 mensen

18-7-2014 Vrijdag 18 juli heeft de Vegetariërsbond wederom een recordaantal eters van een heerlijke vegetarische maaltijd laten genieten. Meer dan 1.750 mensen, mogelijk zelfs 1.900, wisten het Museumplein – hartje Amsterdam – te vinden om deel uit te maken van deze aanval op het wereldrecord ‘Langste Vegetarische Tafel’. “Het is een smakelijk succes en het publiek was zeer divers. Geïnteresseerde vleeseters, vleesminderaars en vegetariërs  zaten gebroederlijk aan één tafel,” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Chef-kok Erik Wildschut (Vekologisch) heeft samen met 20 vrijwilligers 3 dagen in de keuken gestaan om deze op de Hongaarse keuken geïnspireerde maaltijd te bereiden. Er werd voor ruim 1000 kilo aan ingrediënten gebruikt. De ingrediënten werden verzorgd door EkoPlaza en waren vrijwel geheel biologisch. Op het menu stonden Stroganoff, Bulgursalade, Cékla Saláta en Fözelék en alles is opgegaan. “De reactie waren unaniem positief. Veel gasten genoten zichtbaar van deze vleesloze maaltijd,” aldus Floris de Graad.

De Langste Vegetarische Tafel is een initiatief van de Vegetariërsbond om meer mensen te laten ontdekken hoe lekker vegetarisch eten is. De recepten zijn vanaf zaterdag terug te vinden op www.vegetariers.nl. Vorig jaar verbeterde de Vegetariërsbond het officieuze wereldrecord met 1200 gasten en overtroefde daarmee het Belgische record dat eerder in Mechelen was gevestigd.

Ook na de Langste Vegetarische Tafel gaat de Vegetariërsbond door met het op de kaart zetten van vegetarische eten. Op 4 en 5 oktober wordt voor de tweede maal de Veggie Fair georganiseerd. Aansluitend vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats.