Over Ons

De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten. Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen waarbij geproefd kan worden van smakelijke vleesloze gerechten.

Lees meer over ons

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter

Kaas, soep, ijs, vegetarisch of niet? Zie het in de productranking.

Events

Volgende pagina

Veggie Chef of the Future Event helpt jonge professionals beter vegetarisch te koken

Op 18 mei organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met het Koksgilde en Goodbite, een evenement voor jonge chefs over vegetarisch koken. Tijdens dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken. In Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Jonathan Karpathios  (Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 35 jaar over heerlijke groentegerechten. “Jonge chefs zijn de toekomst en zij kunnen ervoor zorgen dat we de komende tientallen jaren nog lekkerder vegetarisch kunnen eten. Daar willen wij ze graag bij helpen.”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
dinsdag 24 februari 2015 | Meer lezen...

Zaterdag 28 maart Ledendag

Kom ook naar onze gezellige ledendag (met de Algemene Ledenvergadering) met een afwisselend programma. Dit jaar is de ledendag op zaterdag 28 maart. Deze vindt plaats in het Mirror Centre in Amsterdam. Ook dit jaar kunnen leden meedenken over waar we het komend jaar mee aan de slag gaan en hoe we onze activiteiten en campagnes invulling gaan geven.
donderdag 12 februari 2015 | Meer lezen...

Maandag 18 mei Veggie Chef of the Future Event

Het evenement voor de chef-jonge koks die echt iedereen wil laten smullen

Dit fonkelnieuwe evenement, georganiseerd in samenwer

king met het Koksgilde en Goodbite, is bedoeld om de chefs handvatten te bieden  om beter uit de voeten te kunnen met de groeiende vraag naar een vegetarisch menu. Waarschijnlijk herken je het wel en anders zal je er binnenkort geheid mee te maken krijgen, namelijk de vraag: “Kunt u voor mij iets zonder vlees bereiden?”. En wat dacht je van de verzuchting: “ Alweer die saaie geitenkaassalad

 

e als enig vegetarisch gerecht op het menu …” Ook al hóór je het misschien niet in de keuken, aan tafel is dit wat er gebeurd . Zeker met het toenemend

aantal mensen dat regelmatig voor vegetarisch kiest, zoals de flexitariërs, is het hoog tijd dat jouw gasten een aantal heerlijke vleesloze gerechten op jouw kaart aantreffen. En  dat deze zo lekker smaken dat ze dit door gaan vertellen aan iedereen die het maar horen wil !
woensdag 11 februari 2015 | Meer lezen...