Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Wat is wei(poeder) nu precies?

Wei is een bijproduct van de kaasbereiding. De wei (weivloeistof) bevat onder andere de serum- of wei-eiwitten en de in water oplosbare vitaminen en mineralen die ook in melk voorkomen. Het wei-eiwit wordt ook wel afgezonderd van de weivloeistof en onder meer verwerkt in eiwitverrijkte voedingsmiddelen. De weivloeistof wordt toegepast in de frisdrankenindustrie. Toevoeging van onder andere vruchtensap, suiker, geur- en smaakstoffen en/of yoghurt en room maakt dat de verkregen weidranken qua uiterlijk en smaak lijken op vruchtensap of frisdrank of melk- of yoghurtdrank. Het stremsel gebruikt bij de kaasbereiding, laat de melk uitvlokken. Alle melk is dus in aanraking geweest met stremsel. In hoeverre het stremsel 'opgebruikt' is door de melk en dus niet meer in de wei aanwezig is, is onduidelijk.