125 jaar Vegetariërsbond

2019 in ons jubileumjaar: op 30 september bestaan we officieel 125 jaar! In die tijd is er een boel veranderd om vegetarische voeding te promoten en ondersteunen. In de Lekker Vega Foodies special stond een tijdlijn met weetjes en feitjes. Wat doen we verder om dit heugelijke jaar te vieren? Houd onze site, facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten!
 

 

NIEUWE KOOKSHOW ONLINE!

We hebben weer een serie nieuwe kookshows voor jullie opgenomen, en starten met Marlou Roelofs die een heerlijke High Protein Vegan Pad Thai maakte. Lekker, gemakkelijk te maken en ideaal voor bijvoorbeeld na het sporten. 
Het recept staat op onze Lekker Vega website. En voor het eerst hebben we nu ook een Tasty-video erbij: een korte kookinstructie-video, van boven af gefilmd. 

Laat je ons weten wat je ervan vindt? Zet je feedback in de reacties/comments of stuur gewoon even een mailtje

Broccoli en Bloemkool in koffie helpt voedselafval verminderen en ADH-inname groenten verhogen

Een bakkie 'broccoffee' heeft volgens Australische telers alleen maar voordelen. Aan de gewone, geroosterde en vermalen koffiebonen worden een paar schepjes gedehydrateerde broccolipoeder toegevoegd. Zo wordt onverkochte broccoli geen afval en zou de consument volgens de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization en Hort Innovation gemakkelijker aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gram groenten kunnen komen. Twee dessertlepels van dit poeder bevatten de voedingswaarde van een volledige groentemaaltijd. 
Lees meer


Bron: Masala.com

Word nu donateur en ontvang het Lekker Vega Kookpakket & nog veel meer!

Gratis Kookpakket voor nieuwe ledenIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met de geheimen van de vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie krijg je:
  • Gratis het Lekker Vega Kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" 
  • Gratis! 4x per jaar het magazine Lekker Vega op je deurmat (zie hierboven)
  • Korting! Je krijgt korting in een paar honderd restaurants en webshops. 
  • Gratis! Persoonlijke voedingsscan door voedingskundige Sytske de Waart
     
Steun ons - dank je wel! 

Recept Colour the World: Rainbowl!

door Noëlla Straakenbroek

Ik heb gekozen voor een echte verwensalade waar je je geliefde mee kunt verrassen. Ik hou van kleur en het kan me niet bont genoeg zijn daarom deel ik graag dit recept met je. Plus, het is altijd heel tof als het een mooi plaatje oplevert "instagrammable pic's" I LOVE IT, een must voor mijn designershart.
 


INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

• 1 bakje pompoenhummus (MAZA)
• bakje cherrytomaatjes
• kiemen (bijv taugé en bietkiemen)
• 2 avocado's
• Paprika & Chili Tortilla (merk No Fairytales) mag ook andere versie zijn natuurlijk
• quinoa 
• edamame boontjes
• mais (blikje)
• wortels (julienne gesneden, of kant en klaar zakje)
• zakje babyspinazie
• gekookte rode bietjes
• 1 citroen & 1 limoen
• scheutje olijfolie
• hennepzaadjes
• handje vol radijsjes
• 1 mango
• 2 x handje gebrande amandelen
• beetje peper & zout
 

BENODIGHEDEN:

• bakpapier
• oven
• 2 mooie 'bowls' of schalen waarin we dit gerecht kunnen opmaken
 

Bereiding

Bereidingstijd: 35 minuten

Quinoa koken
Tortillas in de oven
Tomaat, radijsjes in oven (± 20 minuten, 200 gr)
snijd/was alle overige groenten
doe alles in "regenboog" style opmaken in een mooie bowl
sprenkel citroen, limoen en olijfolie over het geheel
lekkere klodder hummus in midden
tortilla om te dippen
amandelen & hennepzaadjes eroverheen