Wie jarig is (125 jaar!), trakteert

2019 in ons jubileumjaar: op 30 september bestaan we officieel 125 jaar! In die tijd is er een boel veranderd om vegetarische voeding te promoten en ondersteunen. In de Lekker Vega Foodies special stond een tijdlijn met weetjes en feitjes. Wat doen we verder om dit heugelijke jaar te vieren? Houd onze site, Facebook en nieuwsbrief in de gaten; dit willen wij jullie nu al verklappen:

Van 11 t/m 16 november openen wij op Utrecht CS een hele week lang onze Supermarkt Popup Store.  Dat is de wereld waar alles samenkomt: consument, merk, supermarkt - een expo voor al je zintuigen! We geven dan ook 125 winkelwagentjes met V-Label Keurmerk-producten weg… Dus volg ons en mis het niet!
 
 

Nieuw product met het V-Label Keurmerk

Vanavond een BBQ of gezellige borrel op de planning? Dan mogen lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken. Koop dan deze producten van Jos Poell met het V-Label Keurmerk - 100% vegan gegarandeerd! 
Duizenden producten dragen het V-Label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent aan hetzij vegetarische hetzij veganistische producten. 

Medewerker V-Label Keurmerk (Betaald, 16 u/pw)

Wegens het groeiende aantal aanvragen zijn wij vanaf heden op zoek naar een extra medewerker V-Label voor 16 uur per week.
Met het V-Label Keurmerk ziet de consument in één oogopslag of een product 100% vegetarisch of vegan is. De Vegetariërsbond is voor Nederland de licentiehouder van het V-Label namens de European Vegetarian Union. Het V-Label heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt. Er zijn in Europa inmiddels ruim 16.000 producten gecertificeerd met het V-Label. De Vegetariërsbond beoordeelt vele honderden producten per jaar. Toonaangevende bedrijven als Unilever, Heinz en HAK behoren tot de klantenkring. 

 

Vier de vega liefde! 

veganificOp zaterdag 7 september stuurt de godin van de liefde, Venus, haar twee leukste Cupido’s naar het Funky Vegan festival. Venus vond het tijd worden voor wat echte vega liefde en dus sloot zij de handen ineen met Veganific, dé dating app voor vega-minded singles. Vanaf deze zomer wordt de liefde dan ook een beetje extra gestimuleerd. Laat jij je binnenkort ook betoveren door Cupido? Om de liefde nog wat toegankelijker te maken kun je vanaf 6 september de app een maand gratis proberen. Swipen maar!

Word nu donateur en ontvang het Lekker Vega Kookpakket & nog veel meer!

In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met de geheimen van de vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie ontvang je:
  • Gratis Kies voor het Lekker Vega Kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én 'Vegatopia, het kookboek'
    OF 
    alleen het boek 'Vegabijbel' t.w.v. €31,99
    OF
    alleen het boek 'Plantaardig Presteren' t.w.v. €27,50
  • Gratis! 4 x per jaar magazine Lekker Vega op je deurmat
  • Korting! Je krijgt korting in vele restaurants, bed&breakfast-adresjes en hotels geschikt voor vegetariërs, en korting op producten in diverse webshops - zie DonateursVoordeel. 
  • Gratis! Persoonlijk voedingsscan van onze Voedingskundige Sytske de Waart.
Steun ons - dank je wel! 

Toetje op de BBQ!

Het belangrijkste van dit gerechtje is een zoete, sappige ananas. Er zijn een paar manieren om erachter te komen of je een rijpe ananas in je handen hebt.
Probeer de binnenste bladeren uit de kern te trekken. Als deze makkelijk los te krijgen zijn, ga je naar stap twee: ruik aan de onderkant. Ruik je een zoete ananasgeur? Score! Inpakken en wegwezen!
Let wel op: Te zoet kan een fermentatie aangeven. Dit ruik je meestal wel, dus ben er alert op. 
 


INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 1 rijpe ananas
  • 1 eetlepel gemalen steranijs
  • 1 chilipeper, zaadjes verwijderd (fijngehakt optioneel)
  • rasp en sap van 1 biologische limoen

 

BEREIDING

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Snijd de top, onderkant en schil van de ananas. Zorg dat alle kleine stukjes schil zijn verwijderd. Snijd de ananas in repen of plakken van 1 cm dik en rooster op de barbecue aan beide kanten tot er mooie grill-lijnen zichtbaar zijn.

Leg de geroosterde ananas op een bord en bestrooi de plakken met steranijs, chilipeper, limoenrasp en het limoensap. 

Serveer warm, koud of op kamertemperatuur. Een bolletje (kokos) ijs erbij kan zeker geen kwaad. 

Recept is met toestemming van auteur Welmoed Bezoen, overgenomen uit het kookboek 'Gloeiend Groen' dat begin zomer 2019 uitkwam. 
Fotograaf: Anker van Warmerdam
In 'Gloeiend Groen' geeft Welmoed je ruim 90 BBQ-recepten met gedurfde smaakcombinaties, nieuwe technieken en verrassende ingrediënten. 
Bestel hier 'Gloeiend Groen'