Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Publiek kan stemmen op lekkerste vegetarische kookboek van 2015

12-1-2016 De Vegetariërsbond organiseert voor het derde jaar de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Vegetarisch koken is namelijk een belangrijke trend en dat laten de 14 genomineerden kookboeken die in 2015 uitkwamen ook zien. Het winnende kookboek wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.

Vegetarisch koken is hot. Steeds meer mensen willen vaker vleesloos eten en een kookboek is daarbij een ideaal hulpmiddel. De diversiteit van de genomineerden laat zien hoe gevarieerd de vegetarische keuken is. Van recepten met vijf ingrediënten tot recepten met tientallen ingrediënten en van curry tot burgers. Wij zijn erg benieuwd welk kookboek mensen het afgelopen jaar het meest heeft geholpen om vaker lekker zonder vlees te koken.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Op de website van de Vegetariërsbond, www.vegetariers.nl/kookboek, kan iedereen tot 27 januari stemmen. Alle genomineerde boeken bevatten uitsluitend vegetarische recepten en kwamen in 2015 voor het eerst in Nederland uit. Eerdere winnaars zijn de Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013).

Van wereldkeuken tot superfoods

De lijst van genomineerden is divers en bevat kookboeken rond:
  • De wereldkeuken (Easy curry, The green kitchen travels)
  • Superfoods (Havermoutje, I Love Superfood Smoothies)
  • Heel specifieke niches (Vegetarische recepten geïnspireerd door een lomilomi-chef, Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij)
  • Plantaardig eten (De groene meisjes, Grow - eat – share, Vegan Delight)
  • De gehele breedte van de vegetarische keuken (Vegatopia – Het Kookboek, De vegetarische ontdekking)

Download het logo