Veggie Chef of the Future Event helpt jonge professionals beter vegetarisch te koken
24-2-2015 Op 18 mei organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met het Koksgilde en Goodbite, een evenement voor jonge chefs over vegetarisch koken. Tijdens dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken. In Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 35 jaar over heerlijke groentegerechten. “Jonge chefs zijn de toekomst en zij kunnen ervoor zorgen dat we de komende tientallen jaren nog lekkerder vegetarisch kunnen eten. Daar willen wij ze graag bij helpen.”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen jonge chefs kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de kookdemonstraties van Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht. De locatie Tomatoworld is daarbij ideaal. Dit informatie- en educatiecentrum over de glastuinbouw draagt eraan bij dat de chefs met bijzondere producten kennis kunnen maken.
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen jonge chefs kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de kookdemonstraties van Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht. De locatie Tomatoworld is daarbij ideaal. Dit informatie- en educatiecentrum over de glastuinbouw draagt eraan bij dat de chefs met bijzondere producten kennis kunnen maken.