Stappenplan gemarineerde tofu

Linkt naar een plaatjeTofu kun je heel goed gebruiken in je roerbakgerechten of je kunt het zelfs qua smaak als vervanger van shoarma of gyros gebruiken en het in een pitabroodje eten. De truc is om de tofu goed te marineren. Hier een stappenplan en infographic (klik op de infographic voor een grotere versie).
  1. Koop stevige tofu. Deze vind je in de grotere supermarkten of in de biologische winkel in de koeling bij de vleesvervangers.
  2. Zorg dat het vocht uit je tofu gaat. Dit kun je doen door het in keukenrol of een theedoek te rollen en vervolgens tussen 2 snijplanken te leggen. Leg iets zwaars op de bovenste snijplank en laat dit zo lang mogelijk liggen.
    • Je tofu langer bewaren en makkelijk van vocht kwijtraken? Vries het in! Tijdens het ontdooien verliest het al veel vocht.
  3. Snijd de tofu in stukjes, bijvoorbeeld in kleine blokjes of reepjes.
  4. Marineer de tofu. Dit doe je door olie (bijvoorbeeld olijfolie) te mengen met kruiden naar keuze en hier de tofu aan toe te voegen. Laat dit zolang mogelijk staan.
  5. Bak de tofu in een wok, voeg groente en andere ingrediënten toe en je hebt een heerlijk roerbakgerecht. Eventueel kun je voordat je de tofu toevoegt nog een ui en/of knoflook fruiten.
    • Probeer bijvoorbeeld eens dit recept.