Vegetarische snert

Lekker bij snertweer

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 500 gram spliterwten
• 1 laurierblaadje
• 1 knolselderij à  750 gram
• 1 winterwortel à 250 gram
• 2 preien
• 200 gram vegetarische oude kaas of rooktofu
• 2 takjes selderij
• 2 takjes peterselie
• zout, peper, paprikapoeder
• 1 bekertje crème fraîche

Zonder crème fraîche en kaas is dit recept plantaardig.

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

De spliterwten wassen en lelijke erwten verwijderen. In een pan 2 liter water, spliterwten en laurierblaadje aan de kook brengen en ongeveer 45 minuten laten koken.

Intussen knolselderij in plakken snijden. Elke plak dik schillen. Knolselderij wassen en in blokjes snijden.
Winterwortel schrappen, wassen en in de lengte halveren. De helften overdwars in plakken snijden.
Van de prei lelijk groen blad en stronkjes verwijderen. Prei in ringen snijden. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.

Kaas of tofu in blokjes snijden. Uit de soep het laurierblaadje verwijderen en de knolselderij, wortel en prei toevoegen.
Soep al roerend weer aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.

Als je wilt kun je de soep pureren.
Voeg op het laatst de fijngesneden kaas- of tofublokjes toe.
Crème fraîche in schaaltje doen. De selderij en peterselie fijnsnijden

Soep over 4 grote soepkommen verdelen.

In elke kom 1 lepel crème fraîche scheppen.
De rest van crème fraîche en de selderij erbij geven. Direct opdienen. Lekker met roggebrood en boter of plantaardige margarine.

Mocht je de soep pas later willen opdienen, dan:
Al roerende soep in ongeveer 10 minuten weer opwarmen. Kaas (of tofu) en de helft van de selderij erdoor roeren.

Je kunt de soep ook uitstekend (deels) invriezen!

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.