Kooktip: Wat doe je met zoete aardappel?

Isabel Boerdam, beter bekend als De Hippe Vegetariër laat ons zien hoe zij dit aanpakt. Simpel, makkelijk en snel in de oven op 200 graden, zet je in no-time (15 tot 20 minuten) een heerlijke maaltijd op tafel.

Kijk hier voor de hele tip

 


Word nu donateur en ontvang een Lekker Vega kookpakket! 

Word nu donateur en ontvang het Lekker Vega Kookpakket dat bestaat uit een prachtig schort, de startersbrochure Tast Toe! en Vegatopia het kookboek.

Om projecten zoals 30 Dagen Vegetarisch, de Lekker Vega kookboekverkiezing en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig. Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
 
 

Lekker Vega kookshow!

In de tweede aflevering van onze Lekker Vega kookshow maken Tom en Cilla van VeganAnimal en SquatCilla een heerlijke Healthy vegan gyros van gemarineerde oesterzwammen, met tomaat, komkommer, crunchy kikkererwten en een homemade knoflooksaus. Kijk mee en leer Tom en Cilla al kokende kennen!

Bekijk hier de aflevering en het recept

Nieuwe medewerker: Nadine Böke

Nadine Böke werkt mee aan ons nieuwe platform Lekker Vega, plaatst content, schrijft soms een stukje, en zorgt ervoor dat al het fotomateriaal voor onze sites en social media in de juiste stijl is.

"Het is leuk om met een enthousiast team te werken aan een heel nieuw platform. Ik vind Lekker Vega en de bijbehorende kookshow een mooi initiatief. De nieuwe website ziet er lekker fris uit. Ik ben erg benieuwd hoe alles zich de komende maanden verder zal ontwikkelen, en wat mensen van Lekker Vega zullen vinden.


Lees het hele interview

Wil jij je ook inzetten voor de Vegetariërsbond en onze nieuwe (onbetaalde) collega worden? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee!

Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief  "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.
De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.


Nieuw Gastvrij restaurant

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.

De nieuwste 'Gastvrij voor Vegetariërs' keurmerkhouders zijn:


Meer over het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs en alle aangesloten restaurants vind je hier.

Ledenvergadering op 14 april a.s.

Vegetarische voeding staat volop in de belangstelling. Ook in 2017 hebben we weer honderdduizenden mensen weten te bereiken. Er wordt minder vlees gegeten en het aantal vegetariërs groeit. Dat smaakt naar meer!
Graag bespreken we onze successen en de plannen voor het komende jaar met iedereen tijdens onze Algemene Ledenvergadering (ALV).

Lees meer

Nieuws: Consumptie vleesvervangers en plantaardige zuivelvarianten groeit explosief

De consumptie van vleesvervangers nam vorig jaar toe met maar liefst 17% ten opzichte van 2016. Ook de afzet van plantaardige variaties op zuivel toonde een groei met maar liefst 6,6%. Hiertegenover staat een daling in de retailverkoop (supermarkten) van vlees  (-1,7%) en zuivel (-1,3%).

Lees verder

Recept: Wrap met vegetarische Shish Taouk

Van mijn Syrische kok heb ik de onderstaande inspiratie voor een verrukkelijke vegetarische wrap opgedaan (hij maakt dit met kip, ik gebruik Quorn!)
 

Meng 125 ml Griekse of Turkse yoghurt met 1 teen fijngesneden knoflook, 1 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel piment, 1 theelepel kerriepoeder2 eetlepels olijfolie, zout en peper en sap van 1 citroen.

Mujadara

Als je tijd hebt, marineer je de quorn tenminste twee uur in het yoghurtmengsel. Langer is beter.

Verhit 1 of 2 el olie in een koekenpan. Bak alles totdat de yoghurt tot een smeuïge saus gereduceerd is. Proef of dit mengsel echt waanzinnig lekker smaakt. Als dit niet het geval is, kruid je nog na met zout, peper en specerijen die je lekker lijken.


Neem een wrap en plaats een paar eetlepels van het quornmengsel op ca. een derde van de wrap. Rol op.

Er zijn verschillende varianten:
  1. gewoon zo eten, maar dan is het lekker om de wrap niet alleen met het quornmengsel vullen, maar ook nog met wat fijngesneden sla en komkommer en/of tomaat.
  2. de gehele wrap nog even in de koekenpan met een beetje olie rondom bruin en knapperig bakken – gebruik dan geen sla, die wordt niet lekkerder als hij meegebakken wordt ;(
  3. of zoals ik dit gedaan heb de wrap in een toasti apparaat of contactgril mooi bruin laten worden.


Als je wilt kun je de wrap in 3 stukken snijden.

De syrische manier van serveren is: Neem een groot bord en bestrijk dit met een laag mayonaise. Slinger daar een paar strepen heten saus over. Zet de wrapstukjes met de snijkant mooi op het bord.


Eet smakelijk!


Birgit Flüg
www.kok-aan-huis.com