Kooktip: Kwarktaart zónder gelatineOnze medewerker Saskia wilde voor de eerste verjaardag van haar zoontje een kwarktaart maken, maar hoe maak je die zonder gelatine? Ze ging op zoek en kwam tot de volgende oplossing:"We kochten biologische volle kwark en lieten ongeveer 600 gram uitlekken op een theedoek in een bak. Deze was trouwens al snel doorweekt, dus die hebben we ook nog een keer tussendoor verwisseld. Bijna 24 uur lang lieten we het zo staan in de koelkast, hierdoor voelde het al heel stijf aan. Vervolgens klopten we 250 ml volle biologische slagroom met drie schepjes suiker en één zakje klopfix stijf op, en dat mengden we met de kwark." Lees de hele tip
|
“Wereldgerechten” Lekker Vega Kookboek van 2017"Winnaar laat zien dat je geen pakjes en zakjes nodig hebt."Het boek Wereldgerechten heeft de verkiezing Lekker Vega Kookboek van 2017 gewonnen. Het kookboek kreeg in een publieksstemming in een finale meer stemmen dan Honger! en Dagen zonder vlees, het nieuwe kookboek. Het kookboek kreeg de meeste van de duizenden stemmen en volgt Chef het Samen met Tomaat op als Lekker Vega Kookboek. Lees meer. |
Wordt nu donateur en ontvang een Lekker Vega kookpakket!
Word nu donateur en ontvang het Lekker Vega Kookpakket dat bestaat uit een prachtig schort, de startersbrochure Tast Toe! en Vegatopia het kookboek. |
Lekkere Vega weetjes en recepten in je mailbox? Schrijf je in voor 30 dagen vegetarisch!Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op. |
Nieuwe Producten met het Vegetarisch Productkeurmerk&Samhoud Tomeato Burger met SausDe Burger is ontstaan als amuse in 2-Michelinsterren restaurant &moshik. Chef Moshik Roth ontwikkelde de burger – gemaakt van innovatief tomatengehakt in plaats van ‘meat’ – als een eerbetoon aan de klassieke Amerikaanse burger. Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent. |
Nieuw Gastvrij restaurant
’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn al ruim 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.
Leden/donateurs van de Vegetariërsbond krijgen hier 10% korting.
Meer over het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs en alle aangesloten restaurants vind je hier.
|
Recept: Mujadara
Het recept deze maand is Libanese rijst en linzen met gebakken uien en paddenstoelen en een simpele salade van tomaat, rode paprika en bosui, ofwel Mujadara (de gebakken paddenstoelen zijn een twist van mij 😉). IngrediëntenHet gemakkelijkst is het om de Amerikaanse manier van ‘afwegen’ aan te houden: dus met kopjes te werken in plaats van met grammen. Ik heb een standaard restaurantkopje genomen – je weet wel, van die wit-porseleinen
Birgit Flüg www.kok-aan-huis.com |