Apple Chutney met gember

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g uien
  • 1 kg appels
  • 100 g rozijnen
  • 30 g gember, vers
  • 5 g gemberpoeder
  • 10 g koekkruiden
  • 400 g bruine suiker
  • 400 g azijn
  • 5 g zout
  • 3 g peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil de appels en snijd ze in grove blokjes. Rasp de verse gember. Doe alles in een pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Laat de chutney indikken tot vladikte. Doop een houten lepel in de chutney. Trek aan de achterkant een lijn met je vinger. Als ‘het straatje’ weer dichtvloeit is de chutney nog niet klaar. Als het straatje open blijft, kun je de pan van het vuur nemen en de chutney in schone potten vullen. Laat tenminste 2 weken op smaak komen. Ca. 2 jaar houdbaar. (Je kunt de chutney ook direct eten hoor, maar de smaakontwikkeling is het beste na een bepaalde rijptijd – net als bij wijn)
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.