Wintertopper met spruiten, zuurkool en zoete aardappel

In een handomdraai

Zo’n lekkere verwarmende maaltijd, in een handomdraai gemaakt en goed om te bereiden als je gasten krijgt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 gr zoete aardappel
  • 500 gr spruitjes
  • 500 gr zuurkool
  • 2 flinke uien
  • beetje olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Schil de uien en snijd ze in niet te dunnen halve maantjes.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
  • Vet een bakblik royaal in met olijfolie en plaats hier de stukjes ui en zoete aardappel op. Strooi er wat zout en peper overheen. Wentel de groente door de olie en zet het bakblik vervolgens zo’n 30-40 minuten in de oven tot de zoete aardappels gaar zijn.
  • Kook ondertussen de schoongemaakte spruitjes beetgaar. Giet ze af en voeg ze bij de ondertussen al lekker geroosterde zoete aardappels en de uien in het bakblik.
  • Plaats de zuurkool in vrolijke dotjes tussen de groente en laat alles in de oven nog even op temperatuur komen – ongeveer 10 minuten.
  • Serveer met een notenburger en zure room of creme fraiche.
Kijk voor meer info op www.kok-aan-huis.com

Smakelijke groet,
Birgit Flüg

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.