Wintertopper met spruiten, zuurkool en zoete aardappel

In een handomdraai

Zo’n lekkere verwarmende maaltijd, in een handomdraai gemaakt en goed om te bereiden als je gasten krijgt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 gr zoete aardappel
  • 500 gr spruitjes
  • 500 gr zuurkool
  • 2 flinke uien
  • beetje olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Schil de uien en snijd ze in niet te dunnen halve maantjes.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
  • Vet een bakblik royaal in met olijfolie en plaats hier de stukjes ui en zoete aardappel op. Strooi er wat zout en peper overheen. Wentel de groente door de olie en zet het bakblik vervolgens zo’n 30-40 minuten in de oven tot de zoete aardappels gaar zijn.
  • Kook ondertussen de schoongemaakte spruitjes beetgaar. Giet ze af en voeg ze bij de ondertussen al lekker geroosterde zoete aardappels en de uien in het bakblik.
  • Plaats de zuurkool in vrolijke dotjes tussen de groente en laat alles in de oven nog even op temperatuur komen – ongeveer 10 minuten.
  • Serveer met een notenburger en zure room of creme fraiche.
Kijk voor meer info op www.kok-aan-huis.com

Smakelijke groet,
Birgit Flüg

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!