Hoe zit het met de voedingswaarde van moedermelk van veganisten?
Omdat de voedingswijze van een (aanstaande) moeder in hoge mate bepalend is voor de voedingswaarde van haar moedermelk, wordt hier en daar gemeld dat baby's van veganistische moeders tekorten kunnen opdoen. Hoe zit dat?
Een recent onderzoek van het UMC in Amsterdam laat zien dat men zich over de voedingswaarde van moedermelk van moeders die een veganistische voedingswijze volgen, geen zorgen hoeft te maken.
Een tekort zou kunnen opgaan voor 'carnitine', dat een rol speelt in het metabolisme, als ook voor 'vitamine B2' dat belangrijk is voor onder andere de ontwikkeling van de hersenen.
De onderzoekers constateerden bij de moeders zelf wel een effect van het vegan voedingspatroon op de concentraties van carnitine en B2, maar dat was in de moedermelk juist weer niet terug te zien.
Goed nieuws dus voor plantaardig etende (aanstaande) moeders die borstvoeding gaan/willen geven.
[ Bron ]
Meer info over (aanstaande) vega-moeders en vega-kids
maandag 22 mei 2023
Ouder nieuwsbericht | Recenter nieuwsbericht |
Meer nieuws
- Bewuste consumenten willen duurzamere horeca - crowdfunding Duurzame DinerBon geslaagd
- Innovatie in zuivelvrij en eivrij gebak: Viola's Patisserie serveert de vegan eclair
- Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel van duurzamer werkende horeca
- Voedseltransitie in ziekenhuizen gaat niet vanzelf
- Vega Challenge Ekoplaza & Vegetariërsbond trapt af!
- Ruim 20.000 handtekeningen voor petitie kalf bij koe