Plantaardig boodschappen doen nu goedkoper


Uit recent onderzoek van denktank Questionmark, in opdracht van ProVeg, blijkt dat consumenten die in Nederlandse supermarkten kiezen voor plantaardige vervangers van vlees en zuivel over het algemeen goedkoper uit zijn dan wanneer ze de dierlijke varianten zouden aanschaffen.

Dit is een opvallende verandering ten opzichte van 2022, toen plantaardige boodschappen vaak duurder waren. De besparing kan oplopen tot wel €9,66 bij bepaalde supermarkten. Er zijn echter nog aanzienlijke prijsverschillen tussen verschillende productcategorieën, waarbij plantaardige vleesvervangers vaak goedkoper zijn, maar plantaardige zuivelalternatieven nog steeds duurder uitvallen dan hun dierlijke tegenhangers.

Supermarkten nemen echter stappen om deze prijsverschillen te verminderen, zoals het gelijktrekken van prijzen tussen plantaardige en dierlijke producten. Ook wordt aangedrongen op het aanpassen van promotiebeleid om de verkoop van plantaardige alternatieven te stimuleren, in lijn met doelstellingen voor een meer plantaardig assortiment.

Meer weten? Lees hier meer over het onderzoek van ProVeg.
dinsdag 13 februari 2024

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk