Vacature penningmeester (m/v/x)

 

vacature vegetariersbond

Goed rentmeesterschap begint met minder vlees eten. Maar er is meer nodig. De Vegetariërsbond wil haar bestuur graag versterken met een kundige penningmeester.
 

De organisatie

Onze roots gaan ver terug. In 2019 vierde de Vegetariërsbond haar 125-jarige bestaan. In die tijd zijn we een autoriteit op het gebied van vegetarische voeding geworden. Zo zijn wij onder meer de keurende instantie achter het V-Label Keurmerk. Wie de ‘V met het blaadje’ op een van de inmiddels duizenden verpakkingen ziet staan, weet in één oogopslag of een product 100% vegetarisch of vegan is. We zijn de eerste maatschappelijke organisatie die een mediaplatform rond Youtube opbouwt. We lopen voorop, maar zijn er nog niet en willen ook meer onze stem laten horen in het publieke debat. Een indruk van de huidige en vorige activiteiten vindt je op www.lekkervega.nl en www.vegetariers.nl.
 

Wat moet er gebeuren?

In het meerjarenplan zijn een aantal keuzes voor de toekomst gemaakt. Om de kansen die het huidige maatschappelijke klimaat biedt aan te kunnen grijpen is een solide financieel fundament nodig. De Vegetariërsbond genereert inkomsten uit bijdragen van leden en donateurs, uit bijdragen van bedrijven die het V-Label Keurmerk voeren en in minder mate uit advertenties en rendement op beleggingen. We streven er naar projecten uit te voeren die zichzelf financieel kunnen bedruipen en zo op termijn de organisatie en de doelstellingen duurzaam van dienst kunnen zijn.
 

Wat kun je?

Je hebt bij voorkeur een achtergrond in financiën (boekhouding, accountancy). Je hebt begrip van de processen die bij de financiële- en ledenadministratie doorlopen moeten worden. Je hebt bestuurservaring en ervaring in het aansturen van een organisatie voor wat betreft dit werkgebied.
 

Wat doe je?

Als penningmeester onderhoudt je contact met de directeur en de accountant over financiële aangelegenheden. De penningmeester beheert de beleggingsportefeuille en fiatteert eens per maand de incassobatch. Het bestuur vergadert zes keer per jaar en legt verantwoording aan de leden af op de Algemene Ledenvergadering in maart/april.
 

Meer informatie of reageren?

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Neem dan contact op met Floris de Graad, directeur, telefonisch via 020-330 00 44 of per e-mail: floris@vegetariers.nl. Reageren kan tot 29 februari a.s. 

vacature vegetariersbond
zondag 16 augustus 2020

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk