Groenten op je BBQ!
Veel mensen denken misschien aan grote stukken vlees, broodjes en sauzen bij de bbq, maar wist je ook dat je heel goed vegetarisch kunt bbq-en?- Groenten op de bbq zijn absoluut de moeite waard; zoals groene asperges, venkel, baby romainesla of bloemkool roosjes.
- Pof een zoete aardappel, biet of kastanjes.
- Maak spiesjes met allerlei groenten zoals; paprika, courgette, champignon, ui en tomaat. Hier kun je ook heerlijk tofu aan toevoegen.
- Wil je eens iets anders dan knoflook of chilisaus? Probeer dan eens tomatensalsa of een avocadosaus. Of zelfgemaakt pindasaus (meng ketjap, pindakaas, kokosmelk en knoflook en verwarm al roerend tot een egaal mengsel) of tzatziki (Meng komkommer- en appelrasp, knoflook, dille met griekse yoghurt. Voeg peper en zout naar smaak toe).
Meer vegeQ tips
- Vleesvervangers kunnen lekker zijn op de barbecue, maar denk ook eens aan groentepakketjes, gepofte aardappelen of maïskolfen.
- Rolletjes van courgette, halve paprika's en
- portobello's kun je met van alles vullen van kaas tot couscous.
- Eet je graag kaas? Ook dat kan op de barbecue met behulp van een raclette, halloumi of paneer. Deze kazen smelten niet.
- Of lekker makkelijk: kaasfondue op de BBQ
- Maak sate spiezen van Tempeh.
Wil je nog meer tips, recepten en inspiratie? Kijk bij:
- onze recepten,
- Vegatopia,
- de BBQ-helden,
- of onze Lekker Vega Kookshow.