Veganaise

Veganaise is een plantaardige variant van mayonaise. Voor als je geen zin hebt in de traditionele mayonaise of als je geen eieren wilt gebruiken.

Bereidingswijze

Laat de tofu goed uitlekken en meng het met de mosterd en het citroensap (of azijn).
Voeg de olie al roerend geleidelijk toe tot gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
Net zoals bij klassieke mayonaise kun je ook aan dit basisrecept diverse kruiden en specerijen toevoegen. Voor een luchtigere variant vervang je 50 g tofu door 50 cl sojaroom.
 

Ingrediënten

  • 250 g silken tofu
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 dl neutrale olie
  • 1 el mosterd
 

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Gribnoy sup

Voorgerecht

Preitaart

Hoofdgerecht

Seitanstoverij

Bijgerecht

Rodekool met kumq..wat

Toetje

Tiramisu