Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Kerstmenu 2016

Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
We hebben een heerlijk kerstmenu samengesteld met recepten van mensen met verstand van lekker vegetarisch eten: Presentatrice Anita Witzier, chef van de Vegetarische Slager Paul Blom, kookboekauteur Lisa Steltenpool en zangeres Krystl.

Veggie Gourmetten

Kerstgourmet
Gourmetten, half Nederland doet het tijdens de kerst. Wist je dat je ook heel makkelijk en lekker vegetarisch kunt gourmetten? Wij helpen je op weg met een aantal tips en recepten. Wat dacht je van hartige pannenkoekjes, groentepakketjes, courgette pizza's of superfoodburgertjes?

Bekijk de special



 

Voorgerecht: Paul's worst rolletjes gevuld met zuurkool

Zuurkool rolletjes
Deze heerlijke rolletjes zijn een favoriet van de de chef-kok van de Vegetarische Slager Paul Blom. Heerlijk als voorafje bij het kerstmenu of hapje bij de borrel achteraf.

Bekijk het recept

Een diervriendelijk kerstfeest:
Verstuur de kaart


Tijdens kerst wordt er veel vlees gegeten. Het kan ook anders. Een kerst met hart voor de dieren en het milieu.

Stuur de kerstkaart naar familie en vrienden 
of deel de kaart op Facebook en Twitter.

Download de kaart (of als pdf)
 
 

Tussengerecht:
Anita's Membrillo Quiche

Quiche
Deze quiche is de favoriet van Anita Wietziers. "Wij aten het twee kersten geleden voor het eerst bij mijn schoonzus en het was…. Fantastisch! Rijk, spannend en voedzaam, dus een frisse groene salade erbij volstaat. Maar hij steelt ook de show op een buffet."

Maak hem ook met dit recept

Meer keuze?
Bekijk het keuzemenu van 2015

Geroosterde Paprikasoep met Zeekraal en Olijven
Wil je toch iets anders? Bekijk dan ons keuzemenu van vorig jaar met daarin 5x3 keuzes. Nog meer lekker vegetarisch kiezen!

Bekijk het keuzemenu
 

Hoofdgerecht: Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta

Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
Lisa Steltenpool, auteur van het Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2014, tipt deze heerlijke ratatouille over een zachte polenta als topper van jouw kerstmenu. Helemaal plantaardig, dus ideaal als er iemand lactose intolerant is. 

Bekijk het recept

Dessert:
Krystl's Bananencake

Bananencake
Een bananencake of bananenbrood is heel makkelijk te maken.
Bovendien kun je het op ieder moment eten. ‘s Ochtends bij het Kerstontbijt, ‘s middags als lekkere zoete snack of als toetje bij het Kerstdiner met een bolletje vanille ijs on the side. Kortom; een super handig en snel recept!

Bekijk het recept
 

Nog meer kerst?
Laat je inspireren


Wil je nog meer inspiratie voor het kerstdiner? Toch iets anders?
Kijk dan direct in ons recepten-overzicht.

Help ons groter groeien
Ja, ik doe mee!


Wil je meer recepten ontvangen? Abonneer je dan op onze e-mailnieuwsbrief of word donateur, Dit is je voordeel:
  • Welkomstcadeau: Kookboek t.w.v. €22,95
  •  4 x per jaar Magazine Lekker.Vegetarisch
  • 10 % korting bij vegalekkere restaurants
  • Gratis voedingsscan
  • Korting op Lekker.Vegetarisch Verwenbox boordevol kook- en verwenproducten t.w.v. €30,- (€5,-, niet-leden betalen €9,95)
-

Goed voornemen? Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!