Kerstmenu 2018

Een Vega Kerst is nog nooit zo makkelijk geweest!

Speciaal voor jou hebben wij samen met YouTuber Nina Leus (The Vegan Student), plantaardig diëtist Lisa Steltenpool en Instagram Food Fotograaf Jason Tjon Affo (TheIndigoKitchen) een 3-gangen-menu samengesteld. Heerlijk, gezond en natuurlijk lekker vega. 
Meld je nu aan, en je ontvangt:
  • de kookinstructie-video's,
  • de menukaart voor op tafel,
  • het e-book
  • en natuurlijk de boodschappenlijst! 

Geniet ervan! 

Kerstmenu 2017

Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
We stellen jaarlijks een kerstmenu samen. Dit jaar is het thema bekende (kookboek)koks. We hebben hun hulp ingeschakeld om een heerlijk kerstmenu samen te stellen, uit de pas verschenen kookboeken met als thema (Kerst)feest.


Bekijk meer kerstmenu's

Lekkerste Kerstgroente

De kalkoen en rollade zijn vervangen. Voortaan neemt de pompoen de centrale plaats in bij het kerstdiner. Met ruim 23% van de stemmen versloeg deze groente onder andere de nummer twee, spruiten en de nummer drie, witlof.
Wij gingen samen met jou op zoek naar de Lekkerste Kerstgroente, omdat de vleesgerechten die nu nog vaak bij de kerstmenu's centraal staan achterhaald zijn. Groenten zijn veel veelzijdiger en verdienen het om in het middelpunt te staan. Groenten passen ook veel meer bij Kerst als het feest van vrede, want anders dan vlees zijn groenten goed voor alle mensen, de aarde en natuurlijk ook de dieren. Wil jij de pompoen ook centraal zetten tijdens jouw kerstdiner? Bekijk dan onze pompoenrecepten.

 


 

Veggie Gourmetten

Kerstgourmet
Gourmetten, half Nederland doet het tijdens de kerst. Wist je dat je ook heel makkelijk en lekker vegetarisch kunt gourmetten? Wij helpen je op weg met een aantal tips en recepten. Wat dacht je van hartige pannenkoekjes, groentepakketjes, courgette pizza's of superfoodburgertjes?

Bekijk de special

Speciale adventsmail

Adventmail
In de aanloop naar kerst hebben we dit jaar iets speciaals: Een adventsmail. Schrijf je nu in en ontvang tot aan Kerst elke dag een mail met een recept, tips en weetjes. Zo ben je helemaal klaar voor je veggie kerstmenu!

 

BN'ers Kerstmenu 2016

Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
We hebben een heerlijk kerstmenu samengesteld met recepten van mensen met verstand van lekker vegetarisch eten: presentatrice Anita Witzier, chef van de Vegetarische Slager Paul Bom, kookboekauteur Lisa Steltenpool en zangeres Krystl.

Bekijk het keuzemenu van 2015

Geroosterde Paprikasoep met Zeekraal en Olijven
Wil je toch iets anders? Bekijk dan ons keuzemenu van vorig jaar met daarin 5x3 keuzes. Nog meer lekker vegetarisch kiezen! Nog niet genoeg? Halverwege december komen we ook nog met een geheel nieuw kerstmenu samengestelt door culinair specialisten. Mis die niet en schrijf je in voor de adventsmail of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.

Bekijk het keuzemenu
 

Nog meer kerst?
Laat je inspireren


Wil je nog meer inspiratie voor het kerstdiner? 
Kijk dan direct in ons recepten-overzicht

Kerstkaarten: Voor een fijn kerstfeest voor mens en dier

Kerstkaart
Tijdens kerst wordt er veel vlees gegeten. Het kan ook anders. Met de menu's op deze pagina is een kerst met hart voor dieren en het milieu mogelijk.

Stuur deze of een andere kerstkaart naar familie en vrienden of deel hem via Facebook of Twitter.

Download deze kerstkaart of bekijk de opties.
 

Help ons groter groeien:
Ja, ik doe mee!

Wil je meer recepten ontvangen? Abonneer je dan op onze e-mailnieuwsbrief of word donateur, Dit is je voordeel:
  • Welkomstcadeau: Kookboek t.w.v. €22,95 óf Lekker.Vegetarisch Schort
  • 4 x per jaar Magazine Lekker.Vegetarisch
  • 10 % korting bij vegalekkere restaurants
  • Gratis voedingsscan
  • Je helpt mee om meer mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch is
  • En je helpt mee vele dierenlevens te sparen

Goed voornemen?
30 dagen Lekker.Vegetarisch!


Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!